V tahovém survivalu Overland nesmíte vydat ani hlásku
zdroj: tisková zpráva

V tahovém survivalu Overland nesmíte vydat ani hlásku

3. 9. 2019 7:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Téma apokalypsy je ve hrách na denním pořádku, stejně jako žánr survival. Obojí už začíná být pěkně vyčpělé, ale Overland by mohl být důkazem, že jejich spojení ještě může být zajímavé. Na malých diorámách, které v zoufalých časech navštěvujete, se zastavil čas, vaše auto, váš život. 

Na začátku konce světa jste jen vy a sotva pojízdná kraksna, která lační po další kapce těžce sehnatelného paliva. Ale pouze za jejími okny se cítíte v bezpečí. Nouze vás vyhnala ze současného bydliště a přinutila k cestě na západ.

Na své zoufalé honbě za přežitím zastavujete na malých generovaných mapkách, kde se pokoušíte najít palivo pro pokračování v cestě, zbraně a náboje do nich pro svou obranu, různé vybavení a podobně. Vše se řeší tahově, tedy i pohyby a akce roztodivných nepřátel, které láká hluk. Nejste žádný rambo, takže přilákat víc potvor najednou znamená jistou smrt.

zdroj: Archiv

Vaše cesta jednoho dne skončí, aby nová, díky generování docela jiná mohla opět začít. Nejenže budete projíždět jinou krajinou, ale potkáte i jiné postavy. Další přeživší můžete po zachránění přizvat ke spolujízdě a vzájemné výpomoci. Stejným způsobem vás může doprovázet i pes, dobrý přítel a skvělý útočník.

Málokdy zvládnete udělat vše. Monstra se o vás dříve či později dozví a vy budete mít spoustu práce se sprintem k autu a opuštěním aktuální diorámy ve zdraví. To souvisí i s těžkými volbami. Zachráníte psa, nebo radši vylepšíte své auto? Co z toho vás asi dostane dál? Co vám bude víc chybět?

Budete to zkrátka muset vyzkoušet sami metodou pokus-omyl. Overland vyjde 19. září na počítačích, PlayStationu 4, Xboxu One a Switchi.

Nejnovější články