V thrilleru Past Cure sice máte superschopnosti, ale jejich použití na vás přivolá noční můry
zdroj: tisková zpráva

V thrilleru Past Cure sice máte superschopnosti, ale jejich použití na vás přivolá noční můry

12. 10. 2017 11:22 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Psychologický thriller Past Cure, v němž se stanete napůl šíleným agentem Ianem, kterému zvrácené vědecké testování propůjčilo superschopnosti, už má datum vydání. Původně měl vyjít ještě letos, ale nakonec se boje proti kartelům i procházek děsivými nočními můrami dočkáte až příští rok, konkrétně 2. února. Studio Phantom 8 tohle oznámení oslavilo novým trailerem demonstrujícím, že hlavnímu hrdinovi poněkud šplouchá na maják.

Z Ianovy perspektivy existují dva světy – ten skutečný, a ten v jeho vlastní mysli. V tom prvním je jeho úkolem najít lidi, kteří ho psychicky zlomili, a prostřílet či proplížit se k nim skrz zástupy trénovaných strážných. V tom druhém je hlavní motivací přežít a nedostat se do pařátů bílým postavám připomínajícím figuríny ve výloze nebo antické sochy. Ale je tu ještě jeden problém. Oba světy se můžou začít prolínat a vy pak nebudete schopni odlišit, co je realita a co výmysl. Obojí vás ovšem i tak může zabít.

Průnik obou světů je navázán na superschopnosti. Ian je sám o sobě elitně trénovaný agent, takže si ví rady se zbraní, v boji na blízko i při tajném průchodu chodbičkou či křovím. Jenže tváří v tvář nepřekonatelné přesile občas bude muset sáhnout ke svým zvláštním silám. Je tu telekineze, zpomalení času, pomoc při míření, opuštění vlastního těla…

zdroj: Archiv

Jenže každé jejich použití zvyšuje ukazatel šílenství, a ten je přímo úměrný nepřirozeným věcem, které protékají do reálného světa. Zvukové i obrazové halucinace vám můžou pořádně zkazit den, stejně jako bizarní noví nepřátelé, a i když se váš mentální stav postupem času zase zlepší, jediným spolehlivým způsobem, jak si doopravdy ulevit, jsou speciální pilulky z černého trhu, kterými vás zásobuje brácha Markus.

Kromě něj do vašeho života zasáhne ještě záhadná agentka Sophie a pravděpodobně i spousta dalších postav, protože Past Cure se kromě poměrně zajímavých mechanik prezentuje i propracovanou příběhovou částí. Jen se připravte, že roli bude hrát ztráta paměti, hledání sebe sama a další podobně zmatečné aktivity, takže se vsadím, že nepůjde o klasický příběh o pomstě. Čekal bych aspoň tři, čtyři šokující odhalení.

Takže tajemná zápletka, noční můry, kouzla, střílení, stealth, divné vraždící figuríny a spousta chlápků oblečených ve slušivých oblecích, co si chtějí navzájem vystřelit mozek z hlavy. Celou tuhle hostinu si budete v únoru moci užít na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články