V únoru do Steel Division konečně dorazí kooperace a loupeživí Francouzi
zdroj: tisková zpráva

V únoru do Steel Division konečně dorazí kooperace a loupeživí Francouzi

19. 1. 2018 10:50 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Pravidelný přísun zajímavých nových her s sebou pro mou osobu bohužel přinesl nepříjemný vedlejší efekt: do výborné strategie Steel Division: Normandy 44 se vracím méně, než bych chtěl. To by se mohlo aspoň dočasně změnit 13. února, kdy do hry dorazí její druhé DLC s názvem Back to Hell. Stejně jako minule přibudou nové divize, a k tomu také konečně dorazí očekávané kooperativní hraní.

Středobodem zájmu mnohých válečných stratégů budou bezpochyby nové historické mise. Je jich dohromady sedm, a do pěti z nich se můžete pustit v kooperaci, o samotě nebo v kompetitivním multiplayeru. Hlavními aktéry misí navíc bude 11 exkluzivních divizí, které v základní hře nenajdete, což by mělo nabídnout osvěžující zážitek i těm, kdo už mají základní nabídku vozidel a pěšáků pečlivě najetou.

Dvěma potvrzenými operacemi jsou zatím Operace Windsor, při níž se v červenci roku 1944 pustily do křížku kanadské pěší jednotky s pancéřovou divizí SS Hitlerjugend, a Operace Bluecoat, kde se vyznamenali pro změnu britští vojáci. A aby toho nebylo málo, do běžného hraní přibudou 4 nové divize s 58 jednotkami.

zdroj: Archiv

Na spojenecké straně to je britská 7. obrněná divize “Pouštních krys”, která se, jak už jméno naznačuje, významně podílela na bojích v Severní Africe a následném osvobozování Itálie. Kdo by chtěl radši něco netradičnějšího, ten se může těšit na francouzskou Demi-Brigade SAS, která bude ve jménu francouzského odboje operovat sice pod spojeneckou vlajkou, ale zato s ukořistěnou německou technikou včetně Jagdpanzerů.

Němci se můžou pochlubit veterány všech veteránů, 2. pancéřovou divizí Wehrmachtu. Ta se účastnila snad úplně všeho - anšlusu Rakouska, invazí do Polska i Francie, bojů na Balkáně, zničujícího konfliktu na východní frontě, a pak pochopitelně i bojů v Normandii. Nedokázalo ji zastavit ani její praktické zničení ve Falaiské kapse - opět se reformovala a ještě bojovala v Ardenách i u Rýna, takže s jejími zkušenými tankisty není radno si zahrávat.

Doplnit by je měly německé síly označené jako Festungs Gross-Paris, tedy obránci pevností v oblasti kolem francouzského hlavního města - ty se místo drtivého útoku zaručeně spolehnou spíš na neúprosnou defenzivu. Síly Osy navíc obdrží speciální tankové eso Horsta Rämsche v Panzeru IV, zatímco Spojenci se mohou těšit na britského majora Johna Howarda, který se proslavil kluzákovým útokem na klíčové mosty během Dne D.

Back to Hell je rozhodně objemnější DLC než předchozí Second Wave, čemuž také odpovídá jeho cena - místo 8 eur tentokrát zaplatíte 15. A pokud ne, můžete se konejšit aspoň malou ochutnávkou, protože spolu s placeným DLC vyjde i update zdarma, který mimo jiné přinese i jednu kooperační misi. Kdyby vás zajímal kompletní soupis jednotek, abyste si byli jistí, že nekupujete Leichttraktor v pytli, zamiřte na následující odkaz.

Nejnovější články