V září se vyřítí druhý díl skvělých závodů Project CARS
zdroj: tisková zpráva

V září se vyřítí druhý díl skvělých závodů Project CARS

9. 6. 2017 16:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Těžko uvěřit, že od oznámení druhého dílu závodní simulace Project CARS uběhly již dva roky. Slightly Mad Studio konečně vyšlo s pravdou ven, když nás před blížící se E3 obdarovali novým trailerem a hlavně oznámením finálního data vydání. Project CARS 2 přifrčí již v druhé polovině září.

Nový trailer se nepřekvapivě zaměřuje na tři základní kameny hratelnosti nových Project CARS 2 – nádherná sbírka licencovaných aut, různorodé tratě a proměnlivé počasí. Aut, nebo spíše vozidel (cesťáky, motokáry, formule a další historické i současné krásky) se má objevit úctyhodných 170 a ani počet tratí se nenechá zahanbit konkurencí – těch má být kolem šedesáti.

Každá trať pak používá systém Livetrack 3.0, který se postará jak o sluncem vyhřátý asfalt, tak i deštěm vytvořené louže nebo sníh a náledí. Zásadní novinkou druhého dílu je implementace disciplíny Rallycross, kde se střídá asfalt s bahnem na velice krátkých rychlých tratích, kde každé vozidlo musí jednou využít delší část trati, takzvaný Joker.

zdroj: Archiv

Po všech ostatních stránkách došlo k vylepšení solidního základu jedničky. Můžete očekávat lepší AI soupeřů, ještě promakanější ovládání a chování vozu na různých površích nebo i vylepšený systém kariéry. Nově se totiž na jedné trati mohou prohánět vozidla různých tříd, kterých hra opět nabídne požehnaně. Vám se pak počítá umístění v závodě, ale i umístění ve vaší skupině.

Project CARS 2 dorazí již 22. září zároveň na PC, Xbox One a PlayStation 4. 

Nejnovější články