Varnhold’s Lot pro RPG Pathfinder: Kingmaker je velký vedlejší quest ovlivňující hlavní kampaň
zdroj: tisková zpráva

Varnhold’s Lot pro RPG Pathfinder: Kingmaker je velký vedlejší quest ovlivňující hlavní kampaň

26. 2. 2019 9:02 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Jestli Pathfinder něco nepostrádá, je to velikost. Epické RPG jde do obrovské hloubky z hlediska mechanizmů i příběhu, a klidně v něm utopíte pět dní čistého času. A druhé DLC v pořadí k tomu přidá klidně dalšího půl dne.

V průběhu příběhové kampaně základní hry jste mohli narazit na postavu jménem Maegar Varn, dalšího hrdinu Stolen Lands, kterému se – stejně jako vám – podařilo získat titul barona a stát se právoplatným panovníkem území Varnhold. V Pathfinder: Kingmaker jste se mohli dozvědět, jak to s ním a jeho panstvím dopadlo, ale v DLC Varnhold’s Lot si jeho cestu prožijete.

Nicméně ne ve své baronské kůži. Budete si totiž muset vytvořit novou postavu a stanete se Varnovým generálem, tedy si vyzkoušíte roli společníka. Vaše postava z plné hry má mezitím plné ruce práce se svým novým panstvím v Shrike Hills.

Velikostně je DLC na úrovni jedné kapitoly základní hry, přičemž na základě vašeho herního stylu vám jeho dohrání zabere 6–12 hodin. Důležité je, že jeho příběh sice stojí úplně bokem v novém obrovském dungeonu, ale rozhodnutí, která v něm učiníte, se následně promítnou do hlavní příběhové kampaně.

Po dohrání Varnhold’s Lotu se vám ve hře zpřístupní nová událost, kdy vás Varn opětovně vyzve k navštívení dungeonu, abyste na vlastní oči viděli následky svých vlastních rozhodnutí. Vidina další tvorby postavy trvající pět hodin sice nemusí být tolik lákavá, ale rozsáhlost DLC a jeho propojení s původní hrou zní naprosto skvěle.

zdroj: vlastní video redakce

Rozšíření vychází už 28. února a samostatně bude stát 12 dolarů. Je ale také součástí season passu, který už dříve přinesl DLC The Wildcards s novou hratelnou rasou, třídou a společníkem. Po Varnhold’s Lot bude následovat ještě jedno DLC Beneath The Stolen Lands. To vyjde v dubnu a nabídne nový roguelike mód, ve kterém vůbec nepůjde o příběh, ale prosté procházení nekonečného dungeonu a kosení potvor.

Nejnovější články