Ve slovenské skákačce Echoed World si zahrajete za stvořitele života
zdroj: tisková zpráva

Ve slovenské skákačce Echoed World si zahrajete za stvořitele života

24. 11. 2017 16:48 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Copak to je Echoed World? Slovy tvůrců „ambiciózní studentský projekt“, slovy mými sympatická, příběhem okořeněná skákačka pocházející ze země, kde hromy divo bijú. A navíc vůbec nic nestojí! Jste Algíz, stvořitel, který přišel o svou moc, a v nádherně kresleném světě se snažíte řešit logické hádanky… a taky přežít. Život, který jste na planetě stvořili, se totiž obrátil proti vám, a pokud celou situaci nevyřešíte, stane se velikánský průšvih.

Původně bylo takzvaných Architektů sedm, ale jeden z vašich bratrů zešílel kvůli tomu, že na rozdíl od ostatních nebyl schopen vypěstovat život. Rozhodl se, že jediným způsobem, jak tuhle dovednost získat, je vyrvat ji z rukou svých sourozenců. A první jste na řadě bohužel vy. Jediným štěstím je skutečnost, že ačkoli už nemůžete tvořit nic nového, stále ještě máte nějaký vliv nad tím, co jste vyprodukovali v minulosti.

zdroj: Vlastní

Vaše cesta bude zahrnovat velké množství obětí. Tipnul bych si, že v pomalu umírajícím světě budete muset poslat do nicoty spoustu nádherných věcí ve jménu vyššího dobra. Vyprávěcí stránka má být velice silná, pevně provázaná s mechanikami, a na to, že všechno dobře dopadne, bych nevsadil ani pětník. Zachránit svět není jen tak, zvlášť když jste jen malý ušatý polobůžek.

Echoed World vyjde 4. prosince na Steamu a bude zcela zdarma, to i kvůli své délce. Nezabere vám zrovna moc času, což asi není žádné překvapení u projektu, jehož převážná část byla dokončena během jednoho měsíce v rámci intenzivní letní školy. Výletem do podivuhodného světa poskytnete mladým slovenským vývojářům to, po čem touží nejvíc – zpětnou vazbu, která jim snad v budoucnu pomůže při tvorbě dalších her.

Nejnovější články