Vesmírná střílečka Everspace se vřítila do early accessu
zdroj: tisková zpráva

Vesmírná střílečka Everspace se vřítila do early accessu

15. 9. 2016 16:19 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Nejúspěšnější německý herní Kickstarter a především moc pěkně vypadající vesmírná akce Everspace se pozvolna blíží svému vydání. Jemu ovšem předchází ještě několikaměsíční období v rámci předběžného přístupu na Steamu a GOG, k němuž se brzy přidá i Game preview program na Xbox One a Windows 10 Store. Společně se spuštěním early accessu tým Rockfish vydal i nový trailer, který celkem pěkně ukazuje, že tady opravdu ani zdaleka nepůjde o nějakou simulaci, ale o ryzí řežbu ve vakuu.

Dvanáctičlenný tým nejde do early accessu proto, aby vydělal dodatečné peníze, ale především proto, aby hru před vydáním odladil s pomocí zájemců o verzi z předběžného přístupu. Aktuální verze v early accessu je de facto beta, která je k dispozici backerům z Kickstarteru od července letošního roku. Studio chce další názory na dosavadní obsah a také novinky, které chce v rámci hry ještě představit.

V budoucích verzích early accessu tak ještě můžete čekat dvě další hráčské lodě s různými schopnostmi a odlišnou startovní výbavu. Dále se připravte na dynamické kokpity všech lodí, Hardcore mód s permanentní smrtí a VR podporu pro Oculus Rift a HTC Vive. Nicméně, hra si v early accessu nepobude tak dlouho, tvůrci plánují vydání plné verze v prvním čtvrtletí příštího roku.

Za připomenutí stojí, že Everspace je rouge-like vesmírná akce s procedurálně generovanými misemi. V každé z misí máte za úkol upgradovat svou loď a prostřílet či proplížit se (záleží, jak svou loď profilujete) k přesunu do dalšího sektoru, na což potřebujete peníze a suroviny, které získáte právě v misi. Pokud zemřete přijdete o všechno kromě dvou věcí – kreditů a plánků lodí a výbavy, takže nezačínáte od píky. Hra vyjde na PC a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články