Vesmírný sandboxový survival Astroneer opustil early access
zdroj: tisková zpráva

Vesmírný sandboxový survival Astroneer opustil early access

7. 2. 2019 13:31 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Studio System Era Softworks vydalo svou velice populární prvotinu Astroneer, která v předběžném přístupu sbírala kladná hodnocení po dva roky do včerejšího večera. Za tu dobu několikrát změnila svou tvář a předělala herní mechanismy, nyní je ale kompletní a tvůrci jsou snad spokojení s její podobou. Mnohem důležitější ovšem je, zda budou spokojení i noví hráči.

Popularitu hry můžete vidět na webu SteamCharts. Pravidelně u hry vysedávalo mezi jedním a dvěma tisíci hráčů po mnoho měsíců, ale den vydání jich přilákal mnohem víc. V jednu chvíli se sešlo až 11 tisíc souběžně přežívajících kosmonautů.

V čem je kouzlo Astroneera, ptáte se? Pro někoho to může být jednoduchá, ale možná hezká lowpoly grafika. Dalšího nadchne možnost zcela deformovat a přetvářet terén planety. Jiného láká vypracovávat se z ničeho až k meziplanetárnímu cestování. Své kouzlo má i uživatelské rozhraní, které je elegantně provázané s mechanismy (celý inventář máte fyzicky na svých zádech, stejně jako ukazatel kyslíku a energie).

zdroj: Archiv

Astroneer je primárně sandbox, ve kterém vás neohrožují žádní mimozemšťané, jen nebezpečné rostlinstvo. Nemáte ani zbraně, kterými byste ty agresivní kytky přišpendlené k pevnině ukončili. Stačí je jen vykopat vaším teraformačním nástrojem a následně oskenovat pro získání výzkumných bodů.

Survival je ve hře zastoupen soubojem s kyslíkem, kterého je dostatek v okolí vaší základny, ale jakmile se vzdálíte, zásoby se začnou velmi rychle tenčit a musíte stavět rozvodnou síť. Jádrem hry je průzkum planet, sbírání surovin, vývoj nových technologií a jejich následná výroba.

Nikdo vás nevede za ručičku, neřekne vám, co je vaším cílem. Jen se snažíte přežít, vyrobit raketu a odletět na další planetu. Jistá tajemství tu jsou, ale zda na vás někde ve vesmíru čekají odpovědi, už musíte zjistit sami. Astroneera najdete na Steamu ve slevě za 22 eur.

Nejnovější články