Vesmírný simulátor X4: Foundations stíhá letošní Vánoce
zdroj: tisková zpráva

Vesmírný simulátor X4: Foundations stíhá letošní Vánoce

2. 10. 2018 14:40 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Čekání na Star Citizen si poměrně brzy zkrátíte dalším vesmírným simulátorem ze zavedené série X. Po posledním nepovedeném pokusu o znovuzrození série dílem X: Rebirth si tvůrci dali pořádně načas, než vyrukují s něčím, za co by se nemuseli stydět. X4: Foundations slibuje opravdu megalomanské věci, do kterých vás pustí koncem listopadu.

Na X4: Foundations je lákavý snad úplně každý prvek. Od možnosti vlastnoručně pilotovat libovolnou vesmírnou loď od malých stíhaček po obrovské křižníky, přes komplexní budování vlastních stanic z jednotlivých modulů, prozkoumávání opuštěných vraků doslova po svých, obchodování v dynamické ekonomice, pirátství, těžení asteroidů, vesmírné bitvy…

Je toho tolik, co se může ve výsledku sesypat, ale nehodlám být pesimistou. Ve studio Egosoft vkládám své naděje, protože tahle hra vypadá na komentovaných záběrech z hraní prostě skvěle. A že to celé půjde bez načítacích obrazovek? Lepší zpráva snad nemohla zaznít.

zdroj: Archiv

Zajímavé je, že hrou vás neprovází žádný hlavní příběh, avšak o vyprávění nepřijdete. Úkoly plníte pro nejrůznější frakce obývající zdejší vesmír. Jenom objevování vnitřních problémů frakcí se postará o nezanedbatelnou dávku „příběhovosti“. Třeba takoví Paraniďané jsou silně orientovaní na náboženství, což celou frakci rozdělilo vedví a sužují ji války.

Vesmírem plují jednak ty nejobyčejnější spolky, jako jsou piráti, tak i vysoce vyspělé druhy, mezi které bezesporu patří Xenon: pokročilá umělá inteligence stvořená kdysi dávno lidmi, aby jim pomohla v kolonizaci vesmíru.

zdroj: Archiv

X4: Foundations toho slibuje hodně. Jestli se sny stanou skutečností, se dozvíme 30. listopadu, kdy hra dorazí na PC za 50 eur. Na Steamu již byly spuštěny předobjednávky, přičemž můžete sáhnout i po speciální edici za 80 eur. V té naleznete digitální artbook, knihu, soundtrack a přístup ke dvěma rozšířením. První velké rozšíření by mělo dorazit zhruba rok po vydání základní hry a uvede další frakce, řiditelné lodě, stanice, nové mise a tak podobně. Druhé rozšíření dorazí později.

Nejnovější články