Vychází Half-Life: Alyx, střílečku ve virtuální realitě si nejvíc užijete v obří místnosti
zdroj: Valve

Vychází Half-Life: Alyx, střílečku ve virtuální realitě si nejvíc užijete v obří místnosti

23. 3. 2020 16:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Pokračování věhlasné série od Valve chce být opět herní revolucí. Zatímco první dva díly Half-Life posunuly střílečkový žánr tam, kde v podstatě zůstal doteď, Alyx se snaží původní fanoušky přesvědčit, že hry čistě pro virtuální realitu mají smysl. U takového tuzemského Beat Saberu o tom není pochyb, ale v případě stříleček to je něco jiného. Přiměje Alyx hráče k masovým nákupům headsetů?

Na Steamu se Half-Life: Alyx odemkne úderem dnešní 18. hodiny. Pokud jste si hru předobjednali, máte možnost si ji stáhnout už od uplynulého víkendu. Spolu s blížícím se datem vydání se nám vynořila také úplně první, exkluzivní recenze, kterou vydal renomovaný britský herní časopis Edge.

Hodnocení se vyšplhalo na 9/10 s velmi specifickou výhradou, kterou jsou nároky na prostor. Recenzent dokonce velikost místnosti označuje za dodatečný hardwarový požadavek.

Hra nabízí tři různé způsoby, jak se po světě můžete pohybovat, aby vyšla vstříc hráčům s kinetózou. Právě snímání pohybu, kdy se pohybujete v reálném prostoru stejně jako ve virtuálním světě, je z hlediska zážitku nejvěrnější a zároveň by se vám z něj nemělo dělat špatně. Bohužel si na něj musíte vyhradit opravdu hodně místa.

zdroj: Valve

Takže si k nákladům na pořízení VR připočtěte ještě částku za pronájem většího obýváku, nábytek raději přisuňte ke stěnám, ať o nic nikde nezakopnete. Schovejte taky ty okrasné blbůstky z poliček, ale jestli v zápalu zahánění headcrabů shodíte toho keramického slona, kterého jste uplácali na kroužku ve třetí třídě... no, asi to nebude žádná škoda.

Half-Life: Alyx tedy vychází dnes, s naší recenzí z karantény můžete počítat během následujícího týdne. Postará se o ni Jirka – snad si po tomto prohlášení udělá v bytě dostatek místa. Na disku si hra vyžádá kolem 67 GB, což by měl být v dnešní době o poznání menší problém.

Nejnovější články