Vychází magická stealth akce Aragami, ve které pomocí stínů vyvraždíte feudální Japonsko
zdroj: tisková zpráva

Vychází magická stealth akce Aragami, ve které pomocí stínů vyvraždíte feudální Japonsko

4. 10. 2016 16:05 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

„Co to bylo?,“ vznášíte neklidnou otázku a nervózně se ohlížíte přes rameno. „Přísahala bych, že se tam v rohu, v těch neproniknutelných stínech, kam nedopadá světlo monitoru, něco pohnulo. Něco… strašlivého. Něco s mečem a se zakrytou tváří, z čeho přímo sálá nenávist a touha po pomstě.“ Pst, nemusíte se bát – je to váš kamarád. No vážně. Do světa živých totiž konečně vstupuje Aragami. A chystá se vraždit.

Tenhle nemrtvý ninja se po dlouhých letech vývoje dočkal vydání, což udělá radost všem lstivým lišákům a lasicím, protože Aragami je úskočný na nejvyšší míru. Kromě svých magických schopností, které mu umožňují teleportaci mezi stíny, ukrývat se před lidským zrakem a povolávat na pomoc obludy stvořené ze samotné tmy, dokonce už stihnul i změnit název z Twin Souls: The Path of Shadows, aby své vystopování učinil co nejobtížnější. To už je pořádně pokročilá úroveň prohnanosti.

zdroj: Archiv

Ony taky všechny špinavé triky budou potřeba, protože proti němu (a vám) stojí celá armáda. A ne jen tak ledajaká – jedná se o vojsko zasvěcené světlu. Což je jedna z mála věcí, se kterou si stíny opravdu, ale opravdu nerozumí. Takže pro záchranu dívky jménem Yamiko, jež vás povolala ze smrti a jejíž osud je nerozlučně spjatý s tím vaším, musíte být přímo zabijácky kreativní. Vzpomeňte si na Dishonored, Tenchu nebo Mark of the Ninja, přidejte temnou fantasy verzi feudálního Japonska plnou děsivých tajemství a nádherné, kontrastní grafiky, a výsledný tvar bude Aragami zaručeně velmi připomínat.

Jenže tentokrát na všechno to podřezávání krků, propichování ledvin a předhazování nebohých stráží příšerným bytostem podsvětí nejste sami, protože Aragami nabízí kromě samostatného průchodu hrou i kooperativní mód, kde se proti silám světla můžete spiknout s kamarádem. Video představující tenhle způsob hraní ukazuje skvělé momenty, jejichž hlavní ingrediencí je spolupráce, předvídavost a schopnost perfektního načasování simultánních poprav.

Aragami slibuje tajemnou, spletitou cestu plnou překvapení a nepříjemných odhalení. Kdo ví, zda záchrana Yamiko a masakrování vojáků je tou správnou cestou, po níž zůstane vaše nemrtvá ninjovská čest zcela bez poskvrnky. Inu, to se uvidí na konci hry. Prozatím ostřete meče. Přece jen, princezna se sama nezachrání, tajemství se sama neodhalí, a stínová anakonda se sama šťavnatým lidským masem nenakrmí.

Aragami vychází na Steamu pro PC a na PS Storu pro PS4.

Nejnovější články