Vychází rodinná diablovka Children of Morta
zdroj: tisková zpráva

Vychází rodinná diablovka Children of Morta

3. 9. 2019 9:59 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Children of Morta se jednu dobu tvářily jako polozapomenutý projekt, před měsícem se ale dočkaly překvapivě brzkého data vydání. A to nastalo právě dneska. V příběhovém RPG se ujmete rodiny dobrodruhů Bergsonových, kteří musí svůj domov a okolí hory Morta ochránit před zlou hrozbou. Což samozřejmě neděláte nijak jinak než zabíjením spousty monster a jejich bossů.

Tohle akční RPG má nějaké ty roguelike elementy, což znamená, že rozložení jeskyní je do určité míry náhodné, stejně jako schopnosti členů rodiny, které získáváte po cestě. Mezi jednotlivými průchody se dozvídáte střípky o historii světa i z rodinného života.

zdroj: Archiv

Každý z Bergsonů se v boji chová trochu jinak – je tu klasický válečník, asasín, lučištnice i čarodějka. Jednotlivé specializace se hodí na různé typy nepřátel, což s přítomností náhody občas hraje pro vás a jindy proti vám, ale tak už to v roguelike hrách chodí.

Pixelartové Children of Morta si navíc můžete zahrát i v kooperaci. Dnes vycházejí na Steamu a GOGu, na verze pro Xbox One, PlayStation 4 a Switch si musíte počkat do 15. října.

Nejnovější články