Vychází survival Impact Winter, kde čekáte 30 dní na záchranu
zdroj: tisková zpráva

Vychází survival Impact Winter, kde čekáte 30 dní na záchranu

22. 5. 2017 19:15 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Když na Zemi spadne obrovské těleso z vesmíru a vyhodí do ovzduší spoustu bince, který zablokuje sluneční záření a způsobí celosvětovou zimu, není to zrovna ideální situace. Přesně k tomu ale dojde v survival adventuře Impact Winter, která vychází v úterý 23. května. V kůži drsného chlapíka Jacoba Solomona se pokusíte ochránit čtveřici přeživších dostatečně dlouho na to, aby k vám dorazila záchrana. Pomáhat vám v tom bude i pokročilý létající robot Ako-Light, bez něhož budete ztraceni. Ale jak dokazuje launch trailer, všechno není tak, jak se může zdát.

Nejenže vlastně nemáte žádný důvod věřit zprávě, že přijde záchrana. Vždyť, koho by zajímalo pět chudáků, zašitých někde v opuštěném kostele, kteří se zoufale snaží najít dost jídla a dalších zásob, aby přežili? Vy navíc nemůžete tak docela věřit ani svému zdánlivě věrnému robotovi. Nevíte, kým a za jakým účelem byl vyroben, ani jestli nesleduje svou vlastní agendu. Zlověstně červené oči v posledních snímcích videa by ostatně nějaké menší zradě odpovídaly...

zdroj: Vlastní

Samotná hra bude probíhat zčásti jako survival a zčásti jako RPG nebo adventura. První žánr tu připomíná těžba surovin, objevování neznámých míst nebo vysoká míra znovuhratelnosti. RPG fandové si naopak přijdou na své díky sestavě postav, z nichž každá má své speciální schopnosti, bez nichž se obejdete jen velice těžko. Pakliže jednu z nich ztratíte, rázem se dramaticky sníží šance na přežití pro celou skupinu. A navíc vás to snad zabolí i emocionálně, protože jednotlivé charaktery by vám kvůli společnému utrpení klidně mohly přirůst k srdci.

Impact Winter zatím vychází pouze na PC (Steam), ale ještě letos se své dávky nehostinného světa, chudáků v kostele a podezřelých robotů dočkají i majitelé PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články