Vychází temná anime adventura Tokyo Dark
zdroj: tisková zpráva

Vychází temná anime adventura Tokyo Dark

8. 9. 2017 9:36 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Před měsícem jsme psali o nadějně vypadající point-and-click adventuře Tokyo Dark a už je tady. Hra, která by bez pomoci Square Enix Collective a úspěšné kampaně na Kickstarteru možná vůbec nevznikla, nabízí pro svůj žánr neobvykle temné téma, které cílí převážně na dospělé publikum. Chcete-li, vydejte se již teď do tokijského podsvětí.

V roli detektivky Ayami Itō se vydáváte do nočního velkoměsta, kam vás zavádí pátrání po zmizelém kolegovi. Co se zprvu zdálo jako běžná detektivní práce, se brzy změní ve výpravu plnou nejistoty, pochybností a zvratů. Měnit se nezačnou pouze lidé kolem vás, ale i vy samotní.

Z doprovodného traileru lze vysledovat milující a starostlivou tvář Itō, ale také sklíčenou rozpolcenost, která jí zaplaví při možnosti polknout další prášek (rozhodnutí je na vás) nebo ve chvíli, kdy drží zbraň u hlavy možná nevinného člověka.

zdroj: Archiv

Vaše činy v Tokiu mají dalekosáhlý vliv na vyvrcholení příběhu, ale také okamžitý efekt na postavy ve vašem okolí. Stačí malá chybička, jedno dobře myšlené rozhodnutí, které se otočí proti vám a z dosud klidného vztahu s určitou postavou je rázem jen kus ledu a dotyčný už s vámi nepromluví.

Tokyo Dark velmi neotřelým způsobem míchá noirovou detektivu v point-and-click provedení, zabalenou do slušivého anime kabátku. Díky tomu se nevyhnete japonským nápisům, obřím očím a ano, nechybí ani naddimenzovaná poprsí. Ne však v případě hlavní hrdinky (je-li to vůbec kladná postava), protože ta se vzhlédla v košili s kravatou.

Tokyo Dark právě vyšla na Steamu a ve slevě vás vyjde na 16 eur. K dispozici je i o pár eur dražší sběratelská edice, která přidává digitální soundtrack a PDFko s kresbami z vývoje hry.

Nejnovější články