Východní fronta hoří, vyšla strategie Steel Division 2
zdroj: tisková zpráva

Východní fronta hoří, vyšla strategie Steel Division 2

20. 6. 2019 17:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Steel Division: Normandy 44 je momentálně jedna z nejlepších druhoválečných strategií a kdo se mnou nesouhlasí, toho vyzývám na souboj – deset kroků, otočka a rána panzerfaustem. A až z něj zbyde mastný flek, vrhnu se na pokračování. Doufám, že Steel Division 2 dopadne aspoň stejně dobře a že sérii prospěje přesun ze severní Francie na východní frontu.

Navzdory nesmírným problémům při vývoji, které vyústily dokonce v žalobu vývojářů proti svému vlastnímu managementu, není Steel Division 2 jenom obyčejný reskin Amíků za Sověty, to už jsem si vyzkoušel na vlastní prsty. Hra má i díky absenci nekonečných živých plotů a trošku členitější topografii jinou dynamiku, což je jedině dobře.

Taky nabízí jiné herní módy, z nichž tím nejzajímavějším jsou čtyři historické minikampaně, hratelné za kteroukoli ze stran. Tak trochu po vzoru Total Waru pohybujete jednotkami po tahové strategické mapě, a pokud se střetnete se soupeřem, vypukne klasický realtimový střet, jaké znáte z jedničky nebo z předchozí série Wargame.

zdroj: Archiv

Sice jsem svou úplně první bitvu prohrál, protože jsem tak úplně nepochopil systém posil a Němci na moji pěchotu v půlce bitvy vpadli s obrněnou divizí, ale nebojte, milí čtenáři, příště už vám ani sobě takovou ostudu neudělám. Ať žije Sovětský svaz! (Anebo, pokud se potvrdí můj úvodní dojem, že ti fašouni jsou nějací podezřele silní: Ať žije věčné Německo!)

Dále jsou tu skirmishe, historické bitvy z průběhu operace Bagration (to je centrální zaměření celé hry) a nový systém stavění armád, což si všechno moc rád vyzkouším a následně vám o tom v psané i obrazové formě popovídám, ale vy už Steel Division 2 klidně můžete začít zkoušet sami. Sluší se podotknout, že hra v základní edici nestojí plnou cenu, ale jen 40 eur.

Nejnovější články