Vydání slovenského psychologického RPG Sacred Fire se pomalu blíží
zdroj: tisková zpráva

Vydání slovenského psychologického RPG Sacred Fire se pomalu blíží

1. 7. 2019 15:30 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Zdalipak si ještě vzpomínáte na nadějné slovenské RPG Sacred Fire? Psali jsme o něm naposledy před dvěma lety a podle původních odhadů mělo vycházet už před rokem, ale jak to tak u crowdfundovaných projektů bývá, trochu se oproti plánu opozdilo. Nevadí, hlavně že práce postupuje kupředu a že už konečně začínáme tušit, kdy se do narativně ambiciózního světa starých skotských rebelů podíváme.

Keltové a Římani se začnou rubat už příští rok, nejprve v betě, která by měla dorazit v červnu 2020 a najdete v ní kompletní příběh i art, následně v plné verzi, která stihne taktéž ještě příští rok, i když vyjde spíš až k jeho konci, a to na Steamu, GOG a itch.io.

V updatu na Kickstarteru (a v e-mailu backerům) to prozradil Andrej Vojtáš, polovina studia Poetic Games. Zároveň se podělil o dobrou zprávu, že Sacred Fire bylo zafinancováno příspěvkem od slovenského Fondu na podporu umění, takže projekt jede dál a tvůrci snad nebudou muset věnovat tolik energie dodatečnému crowdfundingu.

Místo toho by se určitě raději soustředili na hru, která podle Andrejových slov zatím vypadá velmi dobře. „Reaktivita příběhu nám připadá jako skutečný roleplayový zážitek,“ píše se v updatu – což je kromě originální tematiky přesně ten unikátní tahák, který mě onehdy donutil na kampaň taky přispět. Jsem nadmíru zvědavý, jaké systémy se na Slovensku přesně kutí.

Každopádně víme, že velkou roli bude hrát niterní svět vašeho hrdiny. To, co se mu ve válce proti Římanům stane, ho hluboce psychologicky ovlivní. Roli bude hrát i navazování vztahů s ostatními postavami a samozřejmě to, co se sami rozhodnete udělat a jakými kolejemi příběh pošlete.

Kdyby vás zajímaly další podrobnosti z vývoje hry a chtěli jste si poslechnout něco o jejích inspiracích, Andrej doporučuje zhlédnout přednášku z Game Days Trnava, kterou přikládám níže. A příští léto snad konečně vyženeme římské psy tam, odkud přišli.

Nejnovější články