Vydání úspěšné strategie Northgard doprovází velký update s novou kampaní
zdroj: Vlastní foto autora

Vydání úspěšné strategie Northgard doprovází velký update s novou kampaní

8. 3. 2018 11:36 | Novinky | autor: Adam Homola |

A pak že je strategií málo. Není, a Northgard je toho důkazem. Sympatický titul, který jste si mohli zahrát v rámci programu předběžného přístupu na Steamu už před rokem, teď po zhruba dvanácti měsících neustálých aktualizací vychází ve své plné verzi. Nejde přitom jen o přejmenování verze hry na 1.0. Vydání doprovází velký update Rig’s Saga.

Ten obsahuje celou novou kampaň o jedenácti kapitolách, sedm nových prostředí, která si můžete vybrat pro všechny dostupné módy v singleplayeru i multiplayeru, a přepracovaný soubojový systém. Součástí Rig’s Saga jsou i nové achievementy a další menší vylepšení a drobnosti. Zájemci o kompletní seznam všech změn nechť zavítají na oficiální příspěvek vývojářů na Steamu.

Vydáním to samozřejmě nekončí, i Northgard se dočká velké budoucí podpory. Tvůrci by chtěli zapracovat prý hlavně na délce hry, plánují přidat další herní módy a obecně dofouknout obsah.

Mezi velkými obsahovými updaty chtějí hru i nadále balancovat a vychytávat, zlepšovat technickou stránku a odstraňovat bugy. O popularitu či úspěšnost hry se přitom malé nezávislé francouzské studio bát nemusí, protože Northgard je jeden z těch případů, kdy hra uspěla ještě před vydáním.

zdroj: Cinemart

Vývojáři z Shiro Games se v tiskové zprávě pochlubili krásným číslem 600 000. Právě tolik kusů hry se prodalo za uplynulý rok, kdy byl Northgard na Steamu jen v předběžném přístupu. Reakce hráčů byly pozitivní celou dobu a „velmi kladné“ jsou i teď, po vydání plné verze.

Ostatně hru si tehdy pochvaloval i Miloš Bohoněk, který loni v březnu napsal, že Northgard „už nyní totiž nabízí hodiny zábavného stratégování a na rozdíl od většiny ostatních early access titulů si zde můžete být jisti, že autoři hru v dohledné době skutečně dotáhnou do cíle.“

Do cíle ji nakonec skutečně dotáhli a tuhle zajímavou kombinaci prozkoumávání, stavění vesnice, správy surovin, klanové diplomacie a taktických soubojů vyladili ke spokojenosti hráčů. Northgard najdete na Steamu pod tímto odkazem a za 28 eur (aktuálně v akci za 21 eur) může být váš.

Nejnovější články