Vydejte se na lov v odloženém free-to-play akčním RPG Dauntless
zdroj: tisková zpráva

Vydejte se na lov v odloženém free-to-play akčním RPG Dauntless

14. 5. 2019 12:14 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Kooperativní lovecká akce Dauntless je free-to-play exkluzivita pro Epic Games Store, jen měla původně vyjít už během dubna. Tedy, celé je to ještě trochu složitější, protože původní otevřená beta začala loni na jaře, kdy tenhle obchod ještě ani neexistoval a propojení databáze Phoenix Labs s Epicem letos spoustu hráčů pobouřilo. Ale do konce měsíce se hra konečně dočká plnohodnotného vydání, a to i na konzolích.

Podle oficiální tiskové zprávy si hru během roku od spuštění otevřené bety vyzkoušely přes tři miliony lovců. S ostatními hráči musíte lovit nádherné, obrovitánské behemoty. Dauntless se inspirovalo hlavně sérií Monster Hunter, kterou kombinuje s prvky Dark Souls a World of Warcraft.

Tři miliony hráčů ale na free-to-play titul nejsou zas tolik, zvlášť když vezmeme v úvahu, že dva z těch tří milionů hra posbírala během prvních dvou měsíců. O pokles se podle studia nepostaral ani tak přechod na Epic Games Store, jako spíš vydání Monster Hunter World.

Dauntless vychází 21. května, kromě PC ještě na PlayStation 4 a Xbox One. Zatímco hráči na platformách od Microsoftu si budou moct už při vydání užívat crossplay mezi počítačem a konzolí, majitelé PlayStationu si musí počkat. Epic a Phoenix Labs o jejich začlenění nicméně jednají se Sony.

zdroj: Archiv

Právě možnost meziplatformní kooperace byla pro vývojáře hlavní motivací, proč Epicu svěřit exkluzivitu, i když tušíme, že svou roli sehrála i nezanedbatelná finanční odměna. Epic má s multiplatformním hraním zkušenosti z vývoje Fortnite a Dauntless by se po vzoru největší battle royale mělo později objevit také na Switchi a mobilních platformách.

S vydáním na hráče čeká také nový Hunt Pass, dokonce už s jeho pátou sezónou, tentokrát s tematikou rozkvetlého měsíce. Jeho 50 úrovní vám odemkne různé kosmetické drobnosti a prémiovou měnu. V novém mistrovském systému zase můžete sbírat různé achievementy, zkušenosti a další odměny. Od základu předělaná bude oproti betě i kampaň.

Dauntless samozřejmě věrně free-to-play modelu nabízí taky startovní balíčky, kde najdete nějaké to prémiové vybavení do začátku a unikátní brnění.

Nejnovější články