Vydejte se v RPG The Long Journey Home na dalekou cestu vesmírem
zdroj: tisková zpráva

Vydejte se v RPG The Long Journey Home na dalekou cestu vesmírem

1. 6. 2017 12:42 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Studio Daedalic Entertainment možná znáte díky krásně malovaným adventurám The Whispered World a Memoria, ale možná vám uniklo, že před třemi lety vznikla dceřiná pobočka s přízviskem West. Ta dosud nevydala jedinou hru, protože po celou dobu své existence připravovala vesmírné roguelike RPG The Long Journey Home, které právě vtrhlo na počítače.

V The Long Journey Home vás čeká příběh jako z nejhorší noční můry. Vaše posádka se dobrovolně přihlásila k vůbec prvnímu testu experimentálního mezihvězdného pohonu. Jak asi tušíte, nešlo to zrovna podle plánu. Vesmírným skokem jste se ocitli na druhém konci galaxie, ztracení, bez jediné možnosti kontaktovat Zemi. Nezbývá vám tedy nic jiného, než se vydat na velice nebezpečnou cestu domů.

Na cestě vás čeká procedurálně generovaný vesmír, který má zajistit znovuhratelnost hry (to pro případ, že se domů nedostanete). Samotné cestování má nabídnout tři různé úrovně – na té nejvyšší cestujete od planety k planetě, kdy například využíváte gravitačních polí planet ke změně směru. Níže bojujete se svou lodí na orbitách planet, vyhýbáte se asteroidům apod., abyste následně slétli na povrch planety, vytěžili její zdroje a šli zase o kus dál.

zdroj: Archiv

V různých systémech čelíte mimozemským civilizacím, jež mohou nabírat různých podob – hmyzáci, stromáci nebo třeba plecháči. Je čistě na vás, zda se je pokusíte vyhladit, nebo se vydáte cestou diplomacie. Kromě samotného plachtění vesmírem plníte různé mise, které mají vyvolávat těžká dilemata. Vyhovíte ztroskotanci se záchranou, nebo si vyděláte jeho prodejem otrokářům? Budete kamarád s každým, nebo přejdete na temnou stranu?

The Long Journey Home je k dispozici na Steam a GOG s 10% slevou za 35.99€. Sleva vyprší 6. června.

Nejnovější články