Vylepšená verze MMORPG The Secret World vyjde na konci června
zdroj: tisková zpráva

Vylepšená verze MMORPG The Secret World vyjde na konci června

9. 5. 2017 18:30 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Adam vás nedávno informoval, že se MMORPG The Secret World dočká radikálních změn. Stará hra z roku 2012 bude dál fungovat tak, jak dřív na separátních serverech, ale její místo na slunci zaujme reboot s názvem Secret World Legends. Ten opustí klasickou MMO strukturu a zaměří se na „sdílený svět“, kterým můžete projít klidně i sami, nebo jen s několika kamarády, a navíc bude free to play. Tvůrci vydali tříminutové video, které vysvětluje celou transformaci, a zároveň oznámili datum vydání, které je stanovené na 26. června.

Ve videu se dozvíte, že autoři se v nové verzi hodlají daleko více soustředit na zážitek z příběhu v podivném světě, který vytvořili. Vaším úkolem je odhalit, proč se do světa lidí stále častěji dostávají bytosti do té doby známé jen v mýtech a legendách, a pokud možno tenhle přísun strašných monster jednou provždy zastavit. Vaše cesta vás zavede do myriády nejrůznějších lokací, od velkoměst jako Londýn, Soul či Tokio, přes zapadlé díry v Transylvánii a Maine, až po spektakulární prostředí staroegyptských ruin.

Každý zkušený hráč si prý okamžitě všimne jedné z největších změn, která se týká soubojového systému. Ten má, nyní spíš než MMO, připomínat běžná RPG, být krvavější a drsnější, aby si ho co nejvíc užili kouzelníci, válečníci i zákeřní vrahouni. S příšerami z jiných světů se můžete utkat pomocí bouchaček, tajemných sil magie nebo třeba samurajských mečů. A všechno je to samozřejmě oblečené do pěknějšího grafického kabátku.

zdroj: Vlastní

Pro spoustu hráčů ovšem nejspíš budou klíčové dvě věci: jak bude vypadat nová forma multiplayeru, a jak štědrý bude model free to play. Video poskytuje odpověď aspoň na první otázku. Ve světě existuje centrální základna Agartha, kde se můžete scházet s ostatními hráči, nakupovat předměty atd. Jakmile se pustíte na výpravu, ať už sami, nebo s partou kamarádů, jiných dobrodruhů zásadně ubude. Jejich počet prý bude důsledně kontrolován tak, aby nedošlo k narušení imerze.

Tvůrci si od rebootu slibují zasažení nových hráčů, které původní hra minula, nebo je odradila její MMO povaha, a také by díky ní chtěli odvyprávět zbytek příběhu, který zůstává neukončený. Uvidíme, zda tenhle krok povede k revitalizaci a rozšíření komunity, nebo spíš k jejímu roztříštění na dvě poloviny.

Nejnovější články