Vyšel Heavy Rain pro PC s bezplatným demem
zdroj: tisková zpráva

Vyšel Heavy Rain pro PC s bezplatným demem

25. 6. 2019 17:08 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Pamatuju si to, jako by to bylo včera – Quantic Dream oznámil Heavy Rain coby exkluzivitu pro PlayStation 3, který jsem neměla. Sice jsem si ho od té doby pořídila, ale pokud patříte k zatvrzelým PCčkářům, museli jste si na tuhle příběhovou adventuru počkat dlouhých devět let. Teď je konečně dostupná prostřednictvím Epic Games Store, kde si její část můžete i bez nákupu vyzkoušet.

Pro případ, že o Heavy Rainu slyšíte poprvé, jde podle hlavního producenta Davida Cage o interaktivní drama na pomezí hry a filmu. Ujímáte se v něm celkem čtyř hratelných postav, za tu z nich nejhlavnější platí Ethan Mars, který se potýká s tajemným Origami zabijákem.

zdroj: Archiv

Stejně jako v ostatních adventurách od Quantic Dream se pak dostáváte do různých děsivých situací a při pátrání po zmizelém Shaunovi se setkáváte s dalšími postavami, za něž zároveň občas hrajete: s vyšetřovatelem FBI Normanem Jaydenem, soukromým očkem Scottem Shelbym a investigativní novinářkou Madison Paige.

Hra se na PC dokonce dočkala mírného grafického vylepšení, ale původní rok vydání 2010 v sobě přece jen tak docela nezapře, hlavně co se tehdy dechberoucích animací obličejů týče. Pokrok nezastavíme!

Přístup Davida Cage k tvorbě her je poměrně specifický. Můžete ho milovat, nebo nenávidět, ale vlastně taky obojí zároveň. Každopádně to teď můžete dělat i na PC – duchařina Beyond: Two Souls i androidí vzpoura v Detroit: Become Human budou Heavy Rain brzy následovat. Beyond s Ellen Page v hlavní roli vyjde na Epicu 22. července, demo dorazí dokonce už za dva dny, 27. června.

Do Detroitu se pak podíváte na podzim, hratelná ukázka se objeví ještě během léta. Všechny tři tituly od Quantic Dreamu vychází na Epic Games Store s roční exkluzivitou, po jejímž skončení se zřejmě zjeví i na jiných digitálních platformách.

Nejnovější články