Vyšla druhoválečná strategie Panzer Corps 2, duchovní nástupce legendárního Panzer Generala
zdroj: Slitherine

Vyšla druhoválečná strategie Panzer Corps 2, duchovní nástupce legendárního Panzer Generala

20. 3. 2020 14:50 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Chvíle, na kterou čekali všichni stratégové a milovníci druhé světové války, je konečně tady. Duchovní nástupce legendárního Panzer Generala a pokračování solidní strategie Panzer Corps dorazil do obchodů a podle všeho byste si ho neměli nechat ujít.

Panzer Corps 2 patří ke strategiím odehrávajícím se na hexovém plánu, po kterém posouváte své jednotky v tahovém režimu. Odhalujete pozice nepřátel, řešíte zásobování svých jednotek v předsunutých liniích a samozřejmě svádíte bitvy na život a na smrt.

První díl z roku 2011 má dnes na kontě přes milion prodaných kopií, což z něj dělá jednu z nejlépe prodávaných her vydavatelství Slitherine, které se zaměřuje čistě na strategické hry. Od Panzer Corps 2 si vydavatelé jistě slibují podobný, ne-li větší úspěch a z prvních reakcí je zřejmé, že se nová strategie náramně povedla.

Na naší recenzi se zatím pilně pracuje, ale hodnocení jak na Steamu, tak v agregátoru Metacritic se pohybuje kolem osmičky. Čím vás Panzer Corps 2 může nalákat do svých tenat? Tak třeba rozsáhlou kampaní pro jednoho hráče, ve které se v průběhu 61 scénářů pokusíte podmanit Evropu z pozice Němců. Kampaň pokrývá všech šest let druhé světové války.

zdroj: Slitherine

Kromě toho se můžete těšit na tisícovku věrně zpracovaných modelů bojových vozidel i pěchoty všech zúčastněných stran, za které si můžete zahrát mimo kampaň v náhodně generovaných scénářích. Nechybí ani editor misí pro komunitní výtvory a od začátku se počítá s podporou modifikací.

Panzer Corps 2 je na poměry podobných strategií poměrně pohlednou hrou, za což vděčí Unreal Enginu 4. Hra dokonce podporuje 4K rozlišení a nechybí jí několik multiplayerových módů včetně kooperace.

Nemělo by jít o nijak náročnou hru pro nováčky, ale pokud byste přeci jen potřebovali pomoct se vstupem do hry, podívejte se na seznam videí s tipy a triky přímo od vývojářů. Hru najdete už teď třeba na Steamu za 34 eur.

Nejnovější články