Vyšla nezávislá plošinovka Candle, v níž ponesete svíčku skrz džungle, chrámy a jeskyně
zdroj: tisková zpráva

Vyšla nezávislá plošinovka Candle, v níž ponesete svíčku skrz džungle, chrámy a jeskyně

14. 11. 2016 15:41 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Je tomu přesně na den měsíc, co se Adam rozbásnil o španělské nezávislé plošinovce Candle, ve které se zhostíte role mladého muže jménem Teku, který má svíčku místo ruky. Máte za úkol projít ručně malovaným světem inspirovaným původními jihoamerickými kulturami, vyhnout se všem pastem a nepřátelům a zachránit svého šamana ze zajetí nepřátelského kmene. Candle sice za dobu svého vývoje nabrala menší zpoždění (původně měla vyjít už v roce 2013), ale před třemi dny si konečně našla cestu na Steam, GOG a Humble Store.

Zdá se mi, že Candle v lecčems připomíná tituly od českého studia Amanita. Ne že bych chtěl všechny adventury s umělecky ambiciózním ztvárněním házet do jednoho pytle, ale z Candle mám podobný pocit, jako například z nedávného Samorosta 3. A to ten, že by mi vůbec nevadilo pasivně sedět na zadku a dívat se, jak se všemi těmi planetami, chrámy, džunglemi, překážkami a kdo ví, čím dalším, prodírá někdo úplně jiný, protože sledovat celou tu pohyblivou barevnou paletu je jednoduše fascinující samo o sobě.

Mechaniky a způsoby překonávání nepříjemností by se měly točit kolem atletických schopností mladého Tekua. Svou roli ovšem sehraje i svíčka přidělaná na jeho ruce, která umí nejen osvětlit temná místa, ale taky třeba zahnat otravné nepřátele zpátky tam, kam patří. Což… kdo ví, kde to je. Já ne, protože jsem Candle zatím nehrál. Ale jestli mě někdy v budoucnu popadne neodolatelná chuť na kouzelně vypadající plošinovku, určitě bude patřit k horkým favoritům.    

zdroj: Archiv

Nejnovější články