Vyšla pirátská akce Tempest – krom ovládání lodi nabídne i krakeny a meteority
zdroj: tisková zpráva

Vyšla pirátská akce Tempest – krom ovládání lodi nabídne i krakeny a meteority

23. 8. 2016 10:55 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Kdo by neměl rád piráty! Tedy kromě všech ubohých obětí, které těm odporným zločincům a násilníkům kdy padly do rukou. Ale občas je třeba potlačit historické povědomí a soustředit se na říši fantazie. Takže, piráti! Tihle veselí, stateční, romantičtí hrdinové sedmi moří jsou pravými vzory svobodomyslné povahy a úžasných dobrodružství. A jako takové je bere i ruská hra Tempest, která včera opustila vody Steam Early Access = vyšla v plné verzi.

Ačkoli graficky se snaží být maximálně realistická, obsahově je Tempest hodně pohádková záležitost. Dostanete svou loď, upravíte si ji podle svých představ a můžete vyrazit na širý oceán. Tam na vás čekají civilisté k oloupení, vojenské lodi k potopení a dokonce i mořské nestvůry, které se vás pokusí sežrat. Tedy, pokud se nějakým způsobem nedostanete ke starodávným artefaktům, které vám umožní povolat si na pomoc obří chobotnici nebo na nepřítele třeba shodit meteorit.

Tempest nabízí propracovanou kampaň pro jednoho hráče s otevřeným světem, více než stovku úkolů, spoustu zbraní včetně plamenometů, a posádku, kterou si můžete najmout a vytrénovat dle vaší libosti. Kromě toho se však dočkáte i multiplayeru, který bude fungovat jak v kooperativní, tak PvP variantě, a podle všeho to bude pořádně explozivní zážitek. Ovládání lodí sice vypadá hodně arkádově, ale co byste taky od hry, kde obří mořští červi běžně polykají celá plavidla, čekali?

zdroj: Archiv

Pokud toužíte po realistické hře, kde v roli piráta budete na krví zrudlé palubě nemilosrdně podřezávat krky nevinným obětem, musíte hledat jinde. Pro vás, ostatní nadšence do lebek se zkříženými hnáty, by ale Tempest mohl být zakopaný poklad.

Nejnovější články