Vyšla pixelartová tahová strategie Wargroove od tvůrců Starbound
zdroj: tisková zpráva

Vyšla pixelartová tahová strategie Wargroove od tvůrců Starbound

4. 2. 2019 10:58 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Po prvním zhlédnutí launch traileru hry Wargroove jsem nabyl mylného dojmu, že by mohlo jít o poměrně okatou kopírku mé oblíbené série Knights of Pen and Paper. Nicméně bližší seznámení napoví, že podobnost se týká pouze vizuálu a způsobu cestování po světě. Jinak je Wargroove především strategie, i když nějaké ty RPG prvky se také najdou.

Ve Wargroove se stáváte jedním z dvanácti unikátních hrdinů, kteří jsou rozdělení do čtyř frakcí. S tímto hrdinou cestujete po světě a jeho jednotlivých lokacích, kde si to rozdáváte se soupeři v tahových soubojích. Přitom postupně obsazujete části měst a vesnic, která následně vaši pouť financují.

Sice jste mocný hrdina se schopností groove, která se postupně naplňuje jako adrenalin v soubojích, ale sami celou zemi neovládnete. Proto utrácíte nabyté jmění za nové jednotky a sami si tak přizpůsobujete hratelnost.

zdroj: Archiv

Wargroove má co nabídnout jak sólistům, tak týmovým hráčům. Předně je zde příběhová kampaň mladé královny, která čelí zlým silám ve svém vlastním království. Pro milovníky výzev je připravena řada hádanek, tedy map, které musíte dokončit v rámci jednoho jediného tahu. A pokud nemáte čas lámat si s něčím takovým hlavu, můžete si v arkádovém módu dát prostou bitvu s pěti po sobě jdoucími nepřáteli.

Multiplayerová složka hry nabízí jednak lokální i online skirmishe jeden na jednoho (i asynchronně), jednak větší bitvy čtyř hráčů, a nechybí ani kooperace. Nakonec je pro všechny tvořivé duše připravený editor, ve kterém vytvoříte vlastní mapy i celá dobrodružství. Ta následně otestujete na přátelích a nasdílíte celému světu.

Jak už stojí v titulku, tvůrci ze studia Chucklefish stojí za povedeným plošinovkovým survivalem Starbound a Wargroove byla jejich fanoušky dlouho očekávaná, tak je snad nezklame. Studio má zároveň dobrý čuch na hry, které pouze vydává, neboť v jeho portfoliu naleznete například Stardew Valley (nicméně vydavatelská práva nedávno přešla zpátky na tvůrce hry Erica Barona).

Kvality Wargroove se odhalí v následujících dnech, neboť hra již vyšla na mnoha platformách. Najdete ji na Steamu, PlayStationu 4, Xboxu One i Switchi. A pokud se náhodou nemůžete rozhodnout, za jakou frakci hru rozehrát, dejte si oficiální kvíz.

Nejnovější články