Vyšla psychologická adventura Sea of Solitude
zdroj: tisková zpráva

Vyšla psychologická adventura Sea of Solitude

8. 7. 2019 11:33 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Některé indie hry platí za klenoty nezávislé scény, aniž bychom si je stihli zahrát. Dokáží nás totiž přitahovat unikátní grafikou, neobvyklými mechanismy a odvážnými náměty. Na Sea of Solitude je celá redakce zvědavá už řadu let a konečně jsme se dočkali jejího vydání pod hlavičkou EA Originals.

Sea of Solitude je explorativní adventura odehrávající se v zatopeném městě, po kterém se přepravujete výhradně v člunu. Řekl někdo The Sinking City? Podobnosti tu jsou, ale v Sea of Solitude nečekejte akci, rozhovory ani vyšetřování.

Hra je vlastně metaforou duševních poruch. Zaobírá se osamělostí mladé dívky, která se tolik utápěla v depresích, až se z ní stalo monstrum. Svým stavem ale ovlivnila i své blízké, kteří se rovněž proměnili v monstra, kterým ve hře pomáháte a vracíte městu jeho veselou barevnost.

zdroj: Archiv

Spíš než cokoliv jiného očekávejte procítěnou cestu za hledáním toho dobrého v životě, nalezení způsobu, jakým zahnat noční můry a vrátit do života optimismus a pozitivno. I tak dojde na nějaké ty hádanky a napínavé pasáže, ve kterých utíkáte sami před sebou.

Pokud jsou hry zabývající se lidskou psychologií něčím pro vás (jako třeba Hellblade), pak se rovnou můžete pustit do Sea of Solitude na PlayStationu 4, Xboxu One a PC, kde je k mání v Microsoft Storu a na Originu od EA samostatně nebo jako součást předplatného Origin Access Premier.

Nejnovější články