Vyšlo "benátské" RPG Masquerada: Songs and Shadows plné masek a intrik
zdroj: tisková zpráva

Vyšlo "benátské" RPG Masquerada: Songs and Shadows plné masek a intrik

3. 10. 2016 16:05 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Když loni v únoru Adam akční RPG Masquerada: Songs and Shadows představoval, tak zároveň jedním dechem sliboval vydání takzvaně do roka a do dne. Leč k tomu nedošlo a nakonec si tvůrci ještě museli dojít na Kickstarter pro příspěvek od komunity. Tam už se zadařilo a toto krásně vyhlížející RPG vyšlo 30. září na Steamu, GOG a Humble Store.

Titul inspirovaný hrami jako jsou Baldur's Gate, či Bastion se snaží zaujmout především krásnou grafikou a unikátním zasazením, které má nejblíž k renesančním Benátkám. V základu se jedná o tradiční izometrické realtimové RPG s pauzou, ale hlavní je právě dějiště bojů, kde tento soubojový systém využijete.

Metropole Ombre je dějištěm konspiracemi protknutého příběhu a světem, ve kterém popěvky oslavují činy velkých hrdinů a kde se jednotlivé postavy schovávají za magické masky. Spodina nazývána Contadani se vzepřela vládnoucí vrstvě Masquerada a podařilo se jim odcizit větší množství masek jménem Mascherini, s jejichž pomocí lze ve světě hry kouzlit. Povstání ve městě Ombre kdysi vyústilo v krvavý konflikt, to je však již minulostí a vše se zdálo být v pořádku, jenže pak za záhadných okolností zmizel politik jménem Razitof Azrus.

Ve světle tohoto nyní hrozí, že se opět rozhoří občanská válka, čemuž snaží hlavní hrdina hry Cicero Gavar za každou cenu zabránit. Vedle příběhu plného politikaření a spiknutí se můžete těšit na taktické bitvy a spoustu dialogů s povedeným dabingem. Kromě nového traileru se pak můžete do hry na zkušenou vrhnout sami – hratelná demoverze je k dispozici na Steamu, GOG i Humble Store.

zdroj: Archiv

Nejnovější články