Vyšlo DLC Ghost Survivors pro remake Resident Evil 2
zdroj: tisková zpráva

Vyšlo DLC Ghost Survivors pro remake Resident Evil 2

16. 2. 2019 13:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Metro Exodus, Crackdown 3, Far Cry New Dawn… Tento týden si na nedostatek nových her rozhodně nemůžeme stěžovat. Aby toho snad na hraní nebylo málo, do obnoveného Resident Evil 2 dorazilo příběhové rozšíření Ghost Survivors, které vám zombie apokalypsu v Raccoon City ukáže očima tří dalších postav. Všichni majitelé základní hry ho dostanou zdarma.

Stejně jako mód z pohledu čtvrtého přeživšího se Ghost Survivors soustředí na příběhy lidí, kteří se s Leonem a Claire nikdy nepotkali. Tahle trojice navíc z armády zombíků nevyjde živá, a dokonce o jejich skonu v hlavní příběhové lince uslyšíte, takže nejde o kanonické pokračování, ale spíš takový příběh „co by, kdyby…“.

V první kapitole s názvem No Time To Mourn si zahrajete za Roberta Kendo, majitele obchodu se zbraněmi. Má díky tomu sice příležitost se pořádně vyzbrojit, ale v ulicích Raccoon City na něj číhá nový typ otrávených zombíků, kteří mu útěk poněkud znesnadní.

zdroj: Archiv

V druhém dějství se ujmete Katherine Warren, dcery starosty města. V povídce Runaway se musíte hlavně plížit, Katčin dům totiž obsadili zombíci, jež zabije jen speciální typ munice, která je nepřekvapivě hodně vzácná.

Hrdina třetí kapitoly Forgotten Soldier, Ghost, se podobá čtvrtému přeživšímu Hunkovi. Stejně jako on je agentem Umbrella Security Service, elitní jednotky vojáků. V zamořeném Raccoon City ho zanechal zbytek jeho týmu v domnění, že je mrtvý, takže se probouzí přímo do největšího marastu a jako zbytek lidí se zoufale snaží utéct. Nebo alespoň při umírání vzít co nejvíc zombíků s sebou.

Spolu s Ghost Survivors se v remaku Resident Evil 2 konečně odemkla dvojice skinů, které Claire a Leona promění v nízkopolygonové modely z původní hry z roku 1998. Jde spíš o takovou blbůstku, protože se podobně jako v Shadow of the Tomb Raider ukáže, jak moc se grafické technologie od té doby posunuly, ale na nostalgickou notu fanoušků rozhodně uspokojivě zadrnká.

Nejnovější články