Vyšlo Outward, hutné fantasy RPG v otevřeném světě se splitscreenem
zdroj: tisková zpráva

Vyšlo Outward, hutné fantasy RPG v otevřeném světě se splitscreenem

26. 3. 2019 17:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Fantasy RPG s otevřeným světem bývají většinou singleplayerové, nebo naopak silně multiplayerové hry. Outward si razí cestu, se kterou se bohužel téměř vůbec nesetkáváme. Hru můžete stejně jako každé jiné RPG hrát sami, ale zároveň k sobě můžete přizvat kamaráda a klidně se na rozdělené obrazovce toulat kouzelným světem jako dva prostí poutníci bez mocných schopností. A co je ještě lepší, můžete tak učinit rovnou teď.

Outward ani svými dalšími mechanismy nepřipomíná běžná fantasy RPG. Nejste totiž žádný drsný hrdina. Pár ran a jdete k zemi. Zároveň čelíte nemocem, máte hlad a bez pravidelného spánku se daleko nedostanete.

Hra klade důraz i na váš batoh, jehož velikost a obsah mají přímý dopad na vaši pohyblivost v bojích. Zároveň se musíte obejít bez pomocných ukazatelů a navigovat se pouze podle mapy a orientačních bodů v krajině.

Jde ale stále o fantasy s roztodivnou zvěří, která vás touží sežrat. Zároveň si můžete přičichnout k magii, ale vyvolání prostého fireballu je opravdu zdlouhavý proces spojený s hledáním magických kamenů, vytvářením znamení a dalšími kroky přípravy. Všechny tyto prvky tvůrci představili ve vývojářských deníčcích (viz články níže), ke kterým nyní přidávají čtvrtý zaměřený čistě na kooperaci.

zdroj: Archiv

Tu lze provozovat s jedním kamarádem jak online, tak lokálně na rozdělené obrazovce. V rámci jedné velké lokace si každý může jít, kam chce. Můžete řešit něco úplně jiného než kolega, nebo spojit síly proti náročným nepřátelům. Jeden například může nosit batoh plný zásob a ostřelovat potvory z dálky, zatímco druhý, bez batohu pohyblivější hráč se ohání mečem.

Kooperaci oceníte i v dungeonech, kde jeden z vás bude oběma svítit na cestu lucernou, zatímco druhý bude mít volné ruce pro jiné potřeby. A tak by se dalo pokračovat ještě dlouho. Tvůrci vás do kooperace nenutí, ale vypadá to jako to nejzajímavější na celé hře, která už je k dostání třeba na Steamu za 40 eur. Úplně první ohlasy bohužel nesrší nadšením, ale dokud sám nevyzkouším, neuvěřím.

zdroj: Archiv

Nejnovější články