Vyšlo slibné RPG Tower of Time, slibuje 50 hodin taktické zábavy
zdroj: tisková zpráva

Vyšlo slibné RPG Tower of Time, slibuje 50 hodin taktické zábavy

13. 4. 2018 14:32 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Zájemci o tradiční taktická RPG, v nichž se s partou dobrodruhů v reálném čase s možností pauzy protloukáte fantasy světem, v posledních letech rozhodně nestrádají. Navíc se jim před nosem jako šťavnatá karotka houpou květnové Pillars of Eternity II: Deadfire. Ale kdo by neměl náladu na přehnané pirátské plkání a radši by si užil čistou řežbu meči a kouzly, ten by určitě měl věnovat víc než jen zběžný pohled právě vydané Tower of Time.

Ač se jedná o prvotinu nezávislého studia Event Horizon, první reakce (některé z nich nasbírané během dlouhého early accessu) jsou nadmíru pozitivní. Web Rock, Paper, Shotgun dokonce nadělil svůj prestižní doporučující odznáček už rozpracované verzi. Ta plná by měla obsahovat přes 50 hodin zábavy, a i když se tam počítají i nějaké ty cutscény, většinu času vám zabere radostné šmelcování stále obtížnějších nepřátel.

Bojování je postavené tak, aby se dalo zvládnout i v reálném čase, což se tedy (aspoň v mém případě) rozhodně nedá říct ani o Pillars of Eternity, ani o jejich dávných inspiracích jako Baldur’s Gate nebo Icewind Dale. Přemýšlivější hráči si ale určitě akci občas rádi pauznou, za což je neviním. Kvůli obřímu množství nepřátel se Tower of Time někdy přehoupne nebezpečně blízko k říši klasických realtime strategií.

zdroj: Archiv

V cestě vám pochopitelně budou stát nepříjemní bossové, kterých si autoři připravili hned 50, tedy cca jednoho za hodinu. K jejich poražení vám poslouží arzenál kouzel a schopností, jejichž pomocí můžete ubírat životy nebo zapalovat podlahu, aby přes ni nikdo nemohl přejít, ale to není všechno. Mezi důležité dovednosti patří i ovlivňování gravitace, čímž k sobě můžete přitáhnout oponenty nebo skákat do neuvěřitelné dálky.

Ve hře tohohle typu nemůže chybět loot včetně legendárních zbraní, které jen tak nedáte z ruky, a coby vedlejší zábava je přítomen i crafting nebo vylepšování vašeho města. Zkrátka to vypadá na poctivé oldschoolové RPG protkané novými nápady, mezi nimiž naštěstí chybí procedurální generování úrovní. Nic proti němu, ale raději ho vidím v žánru roguelike. Ve svých taktických RPG si mnohem spíš užiju chytře poskládané úrovně navržené tak, aby poskytly ten správný zážitek.

Tower of Time si můžete koupit už teď na Steamu za poněkud zvláštní cenu 20,95 eur, a pokud za to vážně dostanete slibovaných 50 hodin zábavy, těžko si pro zaryté manažery dobrodružných družinek představit lepší nákup.

Nejnovější články