Vyšlo The Bard’s Tale IV: Barrows Deep – oldschoolové RPG v moderním hávu
zdroj: tisková zpráva

Vyšlo The Bard’s Tale IV: Barrows Deep – oldschoolové RPG v moderním hávu

19. 9. 2018 16:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Brian Fargo konečně dotáhl svůj nový projekt do konce. Pokračování série The Bard’s Tale jsme se dočkali po opravdu dlouhých 30 letech. Taková časová propast dělí třetí díl The Bard’s Tale III: Thief of Fate a čerstvou novinku The Bard’s Tale IV: Barrows Deep. Start bohužel není úplně hladký.

O hře již bylo řečeno první poslední. Moderní vizuál se zde míchá s tahovými souboji, ve kterých využíváte rozličné schopnosti své party dobrodruhů. Ty si můžete tvořit na míru nebo je najímat po cestě příběhem, který by vám měl zabrat dobrých 40 hodin. Pokud tedy zrovna vše půjde, jak má.

Hra se od svého včerejšího spuštění potýká s mnoha problémy. Načítání je neúměrně dlouhé, některá nastavení nefungují, chybí podpora širokoúhlých monitorů, optimalizace není nejlepší, objevují se i bugy v úkolech a celkově se hra prý až moc odchýlila od předlohy. Proto vidíte nehezké smíšené hodnocení.

zdroj: Archiv

Tvůrci samozřejmě nelení, sami adresují problémy a jeden po druhém začínají pilně řešit. Pro informování zklamaných zákazníků připravili seznam patchů a jejich obsahu, se kterými můžete v nejbližší době počítat. První dorazí (pravděpodobně) tento pátek, další příští pátek a třetí naplánovaný patch je zatím bez data.

Pokud nepatříte k podporovatelům kickstarterové kampaně a toužíte po Barrows Deep, máte na Steamu na výběr ze čtyř edic – standardní, prémiové, platinové a ultimátní. Každá logicky nabízí o něco víc digitálního obsahu.

P.S.: Na Steamu také najdete původní trilogii v remasterované podobě (zatím jen první díl, další dorazí později).

P.P.S.: Pokud se čtvrtého dílu během prvních 18 měsíců prodá alespoň 2 miliony kusů, Brian Fargo se pokusí odkoupit své bývalé studio Interplay Productions.

Nejnovější články