Vyžeňte pohanské psy v novém DLC Holy Fury pro Crusader Kings 2
zdroj: tisková zpráva

Vyžeňte pohanské psy v novém DLC Holy Fury pro Crusader Kings 2

15. 10. 2018 17:40 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Seznam DLC pro Crusader Kings 2 je už teď delší než týden před výplatou, a taky bych ji za ně utratila skoro celou, kdybych si je chtěla pořídit všechny najednou, ale vždycky může být delší. Historie je nekonečnou studnicí inspirace a vlastně mě překvapuje, že téma svaté války zvládl Paradox dosud vynechat. Ale ne na dlouho!

Perun! Víra a náboženství tvořily ve středověku nesmírně důležitou část života králů i poddaných, a nyní ji budou tvořit i v panování vás, mistrů stratégů. Crusader Kings 2: Holy Fury vás nechá kromě meče vládnout i křížem a proměnit duchovno v ještě důležitější nástroj mezinárodní politiky, než jakým bylo doteď.

Praktikovat víru můžete různě. Pohanští pohlaváři se připojí k lóži válečníků a na prosťáčky dělají dojem hrdinskými eposy a historkami z lítých bitev, křesťanským králům stačí posvěcení papeže a svatba v kostele. DLC do hry přidá systém světců a nové typy křížových výprav, respektive náboženských tažení, protože ve jménu božstev můžete dobývat i pro někoho jiného než pro katolíky. Pohanství coby existující náboženství dostane rozšířený systém reforem, abyste si víru a její praktiky mohli přizpůsobit svému národu na míru.

zdroj: Archiv

Paradox dokonce šel tak daleko, že nejen, že pohanským válečníkům přidělal na helmy jelení paroží, ale uzavřel partnerství s neo-folk-metalovou kapelou Pagan Fury. Ti kromě toho, že vyjadřují svou pohanskou zuřivost, věnovali Crusader Kings 2 několik svých písniček. Hezké gesto.

Křesťansko-pohanské války do nejvěrnějšího strategického simulátoru středověku přibudou za měsíc, 13. listopadu. Třeba by to mohla být pro Vaška s Alešem zajímavá příležitost, proč se za rodem Hrabišiců do Crusader Kings 2 vrátit?

Nejnovější články