Warhammer: Vermintide 2 vyjde začátkem roku a zkombinuje skaveny s Chaosem
zdroj: tisková zpráva

Warhammer: Vermintide 2 vyjde začátkem roku a zkombinuje skaveny s Chaosem

18. 10. 2017 11:19 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Skaveni posledně dostali co proto, a tak si na druhý pokus přivedli kamarádíčky. Warhammer: Vermintide 2, pokračování úspěšné kooperační rubačky Warhammer: The End Times – Vermintide, přinese nejen nové mapy, třídy a zbraně, ale taky Chaos. Dříve jste si mohli být většinu času jistí svou výškovou převahou a hlavní problém představovalo nekončící množství krys, ale tentokrát se spolu se spoluhráči budete muset postavit ohromným zmutovaným chlápkům s obouručními sekyrami.

Stejně jako posledně se i tentokrát můžete těšit na pohled první osoby, zbraně nablízko i na dálku a přirozeně také nějaké ty speciální schopnosti. Budou se vám určitě moc hodit, protože spojené síly severského klanu Rotbloods uctívajícího boha Nurgleho a skavenů z klanu Fester se rozhodly, že opevněné město Helmgart na hranicích Impéria a Bretonnie by mělo shořet v plamenech. Vy se tomu pokusíte zabránit.

Úvodní trailer vám předvede nějaké ty atmosférické záběry doplněné zlověstnou hudbou, a když to vydržíte, dočkáte se i dvouminutové ukázky přímo z rané verze hry, kde černá krev teče proudem. Vypadá to, že ani tentokrát vás nečeká zrovna optimistický svět – koneckonců právě dochází k End Times, civilizace se hroutí a zkáze říše může (dočasně) zabránit jedině vaše čtyřčlenná skupinka.

zdroj: Archiv

Na výběr budete mít z pěti hrdinů, přičemž každý disponuje třemi různými „kariérami“, které jeho schopnosti posunou odlišným směrem. Je tu trpasličí hraničář Bardin Goreksson, elfská vražedkyně Kerillian, lovec čarodějnic a/nebo odměn Victor Saltzpyre, pyromanská čarodějka Sienna Fuegonasus a nakonec zkušený voják Markus Kruber. Zkrátka stará dobrá sestava, která se tentokrát objeví v trošku odlišných profesních variacích.

Kromě samotného kosení krys a posedlých Vikingů a plnění misí samozřejmě dojde také na sbírání kořisti, kterou následně využijete v dalších tuhých bitvách. Anebo, pokud půjde spíš o okrasnou než užitečnou věcičku, si s ní vyzdobíte svou pevnůstku, což bude vaše základna ve výpadech proti silám zla. A pokud se vám bude dařit, pak z ní uděláte aspoň malý ostrůvek estetického potěšení v moři nechutných monster a depresivní mlhy.

Warhammer: Vermintide 2 dorazí v prvním čtvrtletí příštího roku, ovšem předobjednávky na Steamu jsou otevřeny už teď. Až do 26. ledna platí sleva 10 %, po níž vás hra vyjde na 25 eur. Navíc dostanete přístup do speciální bety pro ty, kdo si předobjednali, a k tomu obdržíte zdarma DLC Death on the Reik k prvnímu dílu. Sběratelská edice, v současnosti za 38 eur, přidá ještě soundtrack, skiny, pozadí, dekorace pevnůstky, digitální mapu a další drobnůstky pro ty nejoddanější fanoušky.  

Nejnovější články