Xen úrovně pro Half-Life remake Black Mesa vyjdou nejdříve v létě 2017
zdroj: tisková zpráva

Xen úrovně pro Half-Life remake Black Mesa vyjdou nejdříve v létě 2017

1. 11. 2016 10:36 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Od května 2015 je předělávka Half-Life s názvem Black Mesa k mání v early access sekci na Steamu, přestože je hra vlastně hotová. Vlastně. Chybí v ní totiž celá závěrečná pasáž hry ve světě Xen, která patří ke slabším momentům původní hry. Tvůrci Black Mesa pracují na vydání zbývající Xen části od vydání základu hry v early access, a konečně alespoň nastínili, kdy by chtěli práce dokončit a Black Mesa s vydáním Xen části tím zkompletovat.

„Chtěli jsme využít svátku (Halloween) a momentální slevy na hru, abychom oznámili hrubý časový plán pro Xen. V této chvíli míříme s vydáním na léto 2017,“ předestírají tvůrci své plány a vysvětlují, co jim vlastně na vývoji Xen segmentu trvá tak dlouho.

„Před vydání (early access verze) jsme měli nejvíce práce s portováním enginu a úpravami hry, aby fungovala lépe než původní modifikace. Od vydání (early access verze) už se ale tým soustředí na vývoj Xen. Dokonce jsme si práci naplánovali tak, aby updaty obsahovaly prvky, které vylepší pozemské i Xen úrovně,“ dušují se tvůrci.

xen_new1 zdroj: tisková zpráva

„Chceme Xen zpracovat pořádně, aby šlo o skutečné vyvrcholení Half-Life 1 příběhu. Proto jsme kompletně předělali a rozšířili Xen úrovně do podoby, do jaké by to jistě udělali i tvůrci z Valve, kdyby na ně netlačil čas,“ dodávají tvůrci Black Mesa a jemně podtrhují obecně přijímaný názor, že lidé z Valve kvůli časovému tlaku prostě Xen levely mírně odflákli….

Aby si mohli hráči udělat představu o zmíněném rozšiřování a úpravách levelů, nabízí tvůrci ukázky layoutu Xen map z Black Mesa a z Half-Life 1. Nutné dodat, že tam je rozdíl vidět…

xen_new2 zdroj: tisková zpráva

A krom poděkování za přízeň fantastické komunity tvůrci Black Mesa upozorňují na chystaný patch pro poslední update. Měl by upravit ruské titulky, opravit rozbitý font u uživatelů, co nemají angličtinu na Steamu jako základní jazyk, odstranit problémy se spouštěním nástroje k publikování své práce ve Workshopu apod.

No, a to je vše vážení. Xen úrovně budou k mání nejdříve v létě 2017, což vám poskytuje dostatek času dohrát aktuálně dostupný Black Mesa obsah, nebo si zahrát původní Half-Life.

Nejnovější články