Za pár dní vyjde karetní simulátor středověké monarchie Reigns
zdroj: tisková zpráva

Za pár dní vyjde karetní simulátor středověké monarchie Reigns

2. 8. 2016 13:48 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Vést středověkou dynastii ke slávě a prosperitě je zábavná, ale zatraceně náročná věc, jak ukázala třeba strategie Crusader Kings II. Ze všech těch čísel a tabulek by se jednomu zatočila hlava. Jenže jednou z nejzákladnějších součástí lidské povahy je snaha zjednodušit složité věci. A přesně o to se pokouší i pozoruhodná karetní hříčka Reigns, o které jsme se zmiňovali už v dubnu a která se nyní konečně blíží datu vydání.

Zapomeňte na složité uživatelské rozhraní a plejádu možných rozhodnutí a strategií. Reigns před vás jakožto absolutního monarchu postaví řadu dilemat v podobě kartiček, na které můžete zareagovat dvěma způsoby. Vyhlásíte válku sousedovi? Ano nebo ne. Vezmete si za ženu tuhle princeznu? Ano nebo ne. Máte přebytek jídla. Nakrmíte armádu, nebo prostý lid?

Takhle to jde pořád dál, dokud vláda vašeho krále po pár minutách neskončí, a to většinou dost krvavým způsobem. Pak přichází na řadu jeho dědic a vládnutí může pokračovat. Pokud si pořád nejste jistí, co si pod tím vším představit, podívejte se na nové video se záběry z hraní.

Reigns kromě PC vyjde i na Android a iOS. Celý koncept včetně ovládání je tak jednoduchý, že se na první pohled zdá vhodnější pro mobilní zařízení než pro počítač. Zároveň se nabízí otázka, jestli se pod prostou fasádou můžou skrývat hlubší systémy a rozhodnutí, která budou mít dlouhodobější význam než jen nepatrné posouvání ukazatelů armády, církve nebo peněz. Odpověď zjistíme 11. srpna, kdy hra vychází.

zdroj: Archiv

Nejnovější články