Zaklínačský online Gwent opouští betu a mění vizáž
zdroj: tisková zpráva

Zaklínačský online Gwent opouští betu a mění vizáž

23. 10. 2018 14:53 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Beta multiplayerového Gwentu trvala rok a půl, ale dočkali jsme se. Plné vydání připadá na dnešek, a i když jsme většinou zvyklí, že beta ukazuje už prakticky hotový produkt, od posledního updatu proběhlo poměrně hodně změn. Ty shrnuje čerstvě vydané video, které zároveň slouží jako praktický úvod pro úplné kartičkové nováčky.

A jsou to právě změny dlouho avizované jako projekt Homecoming. Ve skutečnosti se teď multiplayerový Gwent minimálně vizuálně hodně podobá Thronebreakeru. Stále se hraje na tři kola, ale řady jsou na každé ze stran herního pole už jen dvě. Oproti předchozí verzi hry už zase záleží na tom, kam jednotlivé kartičky umístíte – u některých si sice můžete vybrat, jiné mají ovšem striktně dané, jestli patří do řady „na blízko“, nebo „na dálku“.

Bojiště nyní sice vidíte trojrozměrně, včetně panáčka symbolizujícího vůdce vaší frakce, zapříčinilo to ale mírné zvýšení hardwarových nároků. Většinu efektů si v nastavení můžete vypnout a CD Projekt prý usilovně pracuje na lepší optimalizaci, takže by se vám teoreticky Gwent neměl moc kousat ani na slabším notebooku.

zdroj: Archiv

Pokud jste betu hráli, ale už od těch časů uplynula delší doba, rovnou se připravte na záplavu nových karet i na to, že většina vašich taktik nebude moc fungovat, protože stávající karty mají úplně jiné schopnosti než dřív. Krom toho vám z bety mimo základního balíčku žádné nezůstanou – ale něco do začátku jako poděkování za testování dostanete.

Za zmínku stojí i to, že některé dražší zlaté karty si můžete odemknout hraním singleplayerového Thronebreakeru, respektive odemykáním speciálních truhel, které nacházíte třeba podle map pokladů. Kromě karet jsou v nich i kosmetické portréty a podobné záležitosti.

Plnohodnotný online Gwent můžete hrát už teď prostřednictvím klientu GOG Galaxy. Na Xbox One a PlayStation 4 dorazí i se singleplayerovou kampaní o něco později, 4. prosince.

Nejnovější články