Želvy ninja od tvůrců Bayonetty vpadnou na konzole a PC koncem května
zdroj: tisková zpráva

Želvy ninja od tvůrců Bayonetty vpadnou na konzole a PC koncem května

17. 3. 2016 17:45 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Teoreticky nepatří další herní adaptace oblíbeného seriálu či filmu mezi témata, která by nadchla mnoho hráčů. Ale v případě Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants In Manhattan má hra jeden velký trumf a tím je vývojářské studio Platinum Games, které má na kontě třeba Bayonettu. Když si k tomu připočtete fakt, že kromě rysů klasické  bojovky najdete v této hře i RPG prvky a kooperaci pro čtyři hráče, rázem může stát další herní inkarnace želvích ninjů za pozornost.

Na hru navíc nebudeme muset čekat dlouho protože vychází 24. května na PC, PS4, PS3, Xbox One a X360. Načasování to není náhodné, protože hned na začátku června jde kin (i našich) nový film s těmito hrdiny. Teoreticky by tedy vše nahrávalo pochybnostem, zda nejde o klasický filmový přívěsek. Jenže spojení Platinum Games a poměrně specifické vizuální stylizace, která je úplně někde jinde, než hraný film s tunou CGI, naznačují, že sice hra jde ruku v ruce s premiérou filmu, ale razí svou vlastní cestu a mytologii v žánru universa.

Ostatně, ačkoliv se v kontextu s Platinum Games hodí šermovat jménem Bayonetty, stejně relevantní je poukázat na nedávnou Transformers: Devastation, taktéž hru podle podobné licence, která zabodovala jak citlivým přístupem k původní, nefilmové předloze, tak i velmi solidní hratelností. Tvůrci z universa Teenage Mutant Ninja Turtles zjevně vytáhli všechny důležité záporáky jako je Trhač, Rocksteady, Bebop, Karai, Armaggon nebo podle posledního záběru z traileru Krang.

zdroj: Archiv

Nejnovější články