Zítra vychází Elex. Přidáte se na stranu robotů, přírody nebo Mad Maxe?
zdroj: tisková zpráva

Zítra vychází Elex. Přidáte se na stranu robotů, přírody nebo Mad Maxe?

16. 10. 2017 17:34 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Je to sci-fi? Je to fantasy? Obojí. O žánrovém mixu Elex jsme napsali už první a předposlední, teď možná píšeme to poslední. Tedy, ne úplně poslední, to bude recenze, ale zítra tahle novinka od tvůrců legendární série Gothic vychází na PC, PlayStation 4 a Xbox One, což podtrhuje novým trailerem.

Piranha Bytes se po šesti ryze fantasy hrách (série Gothic a série Risen) rozhodli zariskovat a otestovat vody úplně nového prostředí. Respektive jsou to fragmenty fantasy prostředí okořeněného o prvky apokalypsy a výdobytky moderních technologií.

Jak se jim tento odvážný krok povedl, můžete sami zjistit na vlastní kůži již zítra. Do té doby si ale ještě můžete udělat domácí úkol a předem si vybrat, k jaké ze tří frakcí se přidáte. Svou dobrodružnou pouť po planetě Magalan začínáte jako člen elitních Albů, ale záhy je vaše stíhačka sestřelena a vy tak nesplníte svou misi. Přísné zákony nařizují trest smrti za jakýkoliv přešlap, ale váš kat měl ten den naštěstí hodně špatnou mušku.

zdroj: Archiv

Ještě před chvíli jste se hřáli zadek v luxusní zbroji, ale po kulce v břiše se probouzíte jen v plátěných kalhotách a hadrovém triku... prostě klasický RPG začátek. Jako první se vás ujme frakce Berserkerů, která odmítá zneužít mocný prvek elex, který na planetu dopadl s vše zničujícím meteoritem a navzdory jejich jménu je jejich cílem obnova přírody.

Přestože sem směřují vaše první kroky a plníte zde základní úkoly typu „přines“ a „zabij“, nemusíte se nutně stát Berserkerem. Klasický otevřený svět vám dovoluje vydat se naprosto kamkoliv, seznámit se třeba s Kleriky, kteří elexem oživují roboty, nebo se stát psancem ve frakci Outlaws, kde je hlavním zákonem nemít zákony a nejvíc připomínají komunitu přeživších z Mad Maxe.

Albem už se však stát nemůžete, protože ti se stali vaším úhlavním nepřítelem. Stejně tak je totiž vnímají všechny tři frakce. Jenže Albové jsou z nich nejsilnější, takže by bylo dobré spojit síly a postavit se jednomu mocnému nepříteli. Jestli budete vy v roli sjednotitele, který vede válku proti Albům teď mohu jen tipovat. 

Nejnovější články