Zítra vychází strategie Into the Breach od tvůrců FTL: Faster Than Light
zdroj: tisková zpráva

Zítra vychází strategie Into the Breach od tvůrců FTL: Faster Than Light

26. 2. 2018 16:22 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Kdo by neznal roguelike sci-fi FTL. Hra, která svého času zasáhla miliony hráčů (jen na Steamu se prodalo zhruba 2,5 milionu kusů), je na trhu už téměř šest let. Tak dlouho trvalo jejím tvůrcům ze studia Subset Games přijít s dalším projektem, kterým je zítra vycházející Into the Breach. Hry spolu kromě retro grafiky nemají prakticky nic společného. Tedy aspoň podle prozatímních informací. Nezbývá než doufat, že Into the Breach bude následovat svého předchůdce i po stránce skvělé hratelnosti.

Into the Breach se odehrává v budoucnosti, kdy je naše planeta (schválně neříkám Země, protože o Zemi už dost možná ani nejde) v ohrožení neznámé mimozemské rasy hmyzáků. Napadají naše lidi, devastují naše města. Lidstvo je na tom už tak dost bídně a nyní mu hrozí úplné vyhlazení. Je třeba okamžitě jednat!

Jak chcete bojovat s hmyzími tvory velikosti továrního komplexu? Úplně stejně, jako se ve filmu Pacific Rim bojuje s gigantickými Kaiju. Nasadíte na ně roboty. Mechy, chcete-li. V případě Into the Breach se snažíte bojovat v rámci tahové strategie v retro kabátku na malém placu čtverečkové diorámy.

Zpočátku se vám nebude dařit, ale jakmile se naučíte chování emzáků, dokážete jejich pohyby předvídat a tím je hravě likvidovat třeba předpřipravenými výbušninami. Z videa je patrné, že cest k eliminaci je mnoho, třeba odstrčením štíra do vody nebo dokonce zničením celého pásu pevniny. Rovněž počítejte s vylepšováním mechů.

Jednotlivé úrovně jsou náhodně generované a smrt je zde definitivní. V takovém případě vám nezbývá nic jiného než rozjet celé snažení znovu. Těsně před vaší prohrou se totiž lidským hlavounům podařilo odeslat zprávu do minulosti, aby se tak pokusili zachránit alespoň jinou časovou osu.

Into the Breach vychází již zítra na Steamu. Jsem opravdu zvědavý, co si pro nás Subset Games přichystali. Díky FTL sami sobě nastavili opravdu vysokou laťku, kterou nebude snadné překonat.

Nejnovější články