Zítřek patří zombíkům a opevněným základnám. Vychází Metal Gear Survive
zdroj: tisková zpráva

Zítřek patří zombíkům a opevněným základnám. Vychází Metal Gear Survive

21. 2. 2018 14:45 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Metal Gear Survive je divná hra. Nějak se mi nedaří skloubit myšlenku klasického stealthu po vzoru Metal Gear Solid V a odrážení ohromné hordy zombíků, co se dobývají do vaší základny obehnané zdmi a obrannými věžemi. Nesedí mi plížení a snajprování zkombinované s chlápky skákajícími dvacet metrů do vzduchu a mlátícími nemrtvé do hlavy obrovitánským kladivem. Ale třeba z toho vznikne zábavný mišmaš, což se ukáže už zítra, kdy hra vychází.

Jak ukazuje nový trailer, čeká vás jak singleplayer, tak kooperační mulťák. Ve hře jednoho hráče si projdete příběhovými sekvencemi v alternativní realitě (jedná se o spin-off pátého MGS), v multiplayeru pak seberete partu kamarádů a vydáte se kosit nejen zástupy stále stejných monster s červeným krystalem zaraženým v hlavě, ale i jejich větších, bossáckých příbuzných.

zdroj: Vlastní

Hezky vypadá budování základny, protože sledovat, jak se miniaturní tábořiště mění v neprodyšnou pevnost, je vždycky působivé. Kromě nových budov, zdí a kulometných věží si můžete domů přitáhnout taky ostatní přeživší a samozřejmě ještě jídlo a další suroviny, pro něž budete vyrážet na výpravy do nebezpečné divočiny.

Máte-li zájem se na vlastní kůži přesvědčit, s čím Konami v post-kojimovské éře přijde, pak si připravte 40 eur, zamiřte na Steam a pak zase otráveně odejděte, když na vás vyskočí informace, že do vydání zbývá ještě 10 hodin. Pro konzolisty se sluší doplnit, že Metal Gear Survive vyjde i na PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články