Zničehonic vyšla česká hra Planet Nomads
zdroj: tisková zpráva

Zničehonic vyšla česká hra Planet Nomads

3. 5. 2019 16:14 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Pamatujete si ještě na český projekt Planet Nomads? Hra o sobě dala vědět už před čtyřmi roky, před třemi prošla úspěšným Kickstarterem, před dvěma vstoupila do early accessu a dnes ho velmi nečekaně opustila ve verzi 1.0.0.0. Tak nečekaně, že tvůrci ze studia Craneballs ani nemají launch trailer.

Rozhodnutí o dnešním vydání Planet Nomads padlo poté, co byl dokončen příběh hry. Kampaň vás vezme na planetu Anita, která je docela podobná Zemi, jen o něco barevnější. Po tvrdém dopadu si musíte zajistit obživu a obranu, abyste nezemřeli hlady nebo se sami nestali krmivem přírody.

Čeká vás sběr surovin, stavba budov a zařízení, úprava terénu, tvorba vlastního vozidla, cestování po světě a odkrývání jeho tajemství pomocí skenování různých objektů. Zní to trochu jako No Man’s Sky, jen naštěstí ne tak megalomanské.

zdroj: Archiv

Příběh nakonec vyústí v jeden z možných konců, načež se můžete pustit do odhalování těch zbylých nebo volného sandboxového hraní bez příběhu. Tedy, jistě si vytvoříte spoustu vlastních příběhů. Planet Nomads naleznete na Steamu a GOG dočasně za 15 eur a jsem velice zvědavý na první reakce z finální verze hry.

Steamové recenze z posledních měsíců totiž neoplývají nadšením. Zmiňují špatnou optimalizaci, spoustu bugů, chybějící obsah, nesplněné sliby a tak dále. Tak doufejme, že přechod na 1.0.0.0 verzi vyřešil veškeré nedostatky a že máme po nějaké době zase co do činění s kvalitním českým kouskem.

Nejnovější články