Deep Down

Deep Down

Články

System seller: Kvůli čemu jsme si koupili konzoli?

Příběhy dojemné, směšné i smutné

E3 2018: redakční predikce

Než se naplno strhne celá ta zámořská mela, sedli jsme si ke svým křišťálovým koulím, abychom zavěštili, co že to na E3 2018 vlastně uvidíme. Následující odstavce jsou plné dohadů, zbožných přání a občas nějaké té jedovaté poznámky na adresu společností, od nichž toho zas tak moc neočekáváme. Už zítra večer společně začneme odhalovat, nakolik byly naše předpovědi přesné.

Deep Down experimentuje s mechanikami Dark Souls

Chystané free to play akční RPG Deep Down od Capcomu je pořád tak trochu zahaleno tajemstvím. Stále toho moc nevíme o moderním světě, ve kterém se má část hry odehrávat, a středověká hratelnost à la Dark Souls působí sice zajímavě, ale také neznáme podrobnosti. Skrze japonský magazín Famitsu se však nyní objevilo alespoň několik nových informací, které nás sice v něčem trochu ujišťují, ale zároveň nám nedávají naději na brzké vydání - vývojáři prý zatím experimentují, žádné dokončování hry prozatím neprobíhá.

Nové záběry z Deep Down ukazují přesun z budoucnosti do fantasy středověku a zpět

Žánrem akčních fantasy rubaček momentálně hýbe spíše raketovou rychlostí vyvíjený Bloodborne, Capcom však nespí a novým trailerem se snaží přetáhnout pozornost od konkurence zpět ke svému Deep Down. RPG spočívající v prolézání náhodně generovaných kobek a zápletka, která trochu připomíná Assassin's Creed, se nyní připomíná novým videem kompilujícím vše podstatné.

Betatest Deep Down proběhne až příští rok, zatím musí stačit ukázka kooperace

Datum vydání Deep Down je pořád v nedohlednu - zatím platí neurčitý termín "2015". A letos se nedočkáme (Japonci, natož my) ani spuštění původně plánované bety, která začne rovněž až příští rok. Spousta aspektů Deep Down je proto zahalena tajemstvím, což platí zejména pro futuristickou část. Vývojáři alespoň vydali sedmiminutové video, ve kterém krom dvou neustále se klanějících pánů uvidíme i pár minut záběrů ze hry - především z kooperativních módů.

RPG Deep Down trailerem gratuluje Sony ke spuštění PS4 v Japonsku

Capcom na to jde šalamounsky a vlastně tak trochu jako první Assassin’s Creed. Ten taky nejdřív začal s tím jak půjde čistě o historickou věc, ale postupem času a po vydání to prasklo. Deep Down nás nejprve trochu překvapilo tím, že půjde vlastně o free to play hru a pak s každou další informací a každým dalším trailerem začíná prosakovat na povrch taky nějaká ta moderna.

Bleskovky

  • 4. 6. 2018 - Capcom si v Americe opět prodloužil platnost ochranné známky Deep Down.

  • 15. 4. 2017 - Capcom si opět v Americe zažádal o prodloužení platnosti ochranné známky Deep Down.

  • 9. 2. 2016 - Capcom si v Americe již počtvrté zažádalo o prodloužení platnosti ochranné známky Deep Down.

  • 13. 8. 2015 - Capcom si prodloužil práva na značku Deep Down, o které už pěkných pár týdnů není ani vidu ani slechu.

  • 7. 4. 2015 - Capcom již podruhé požádalo o prodloužení platnosti ochranné známky pro doposud (na západních trzích) nevydaný titul Deep Down.

  • 24. 3. 2015 - Capcom se chystá věnovat online hrám (tedy i Deep Down) po dobu deseti let.