Democracy 3

Democracy 3

Články

Charitou proti válce. Herní studia se přidala k akci Armistice podporující děti zasažené válkou

Narazit na charitu není v rámci herního průmyslu zase tak těžké, ať už jde o dobře známý Humble Bundle, Extra Life, nebo Child’s Play. Jedna z těch méně známých a vlastně i velmi mladých dobročinných akcí je Armistice, pořádaná naopak velmi dobře známou britskou charitativní organizací War Child. Armistice, tedy Den příměří, u nás spíše známý jako Den válečných veteránů, připadá na dnešní den, tedy 11. listopad.

Postavte se v Africe žízni i hladu v chystaném datadisku pro Democracy 3

Na začátku příštího roku vyjde na PC a pravděpodobně i na Macu další pokračování politické strategie Democracy. Nejedná se však o plnohodnotný další a číslovkou označený díl, ale o samostatný datadisk k dílu třetímu. Democracy 3: Africa vtáhne za přítomnosti povědomých mechanismů hráče do dějství na africký kontinent, kde se pokusí o dovedení svého národa k prosperitě a kde se postaví novým výzvám a obtížím.

Humble Mozilla Bundle prodává balík osmi her do vašeho prohlížeče

Humble Bundle už dávno není tím zjevením, jako před čtyřmi lety, kdy jsme na možnost koupit balík her za prakticky libovolnou cenu koukali jako sněhuláka v létě. Nárazová charitativní akce se změnila v regulérní obchod a na trhu se objevil asi milion kopií. Speciální Humble Bundle akce ale pokračují dál, a přestože jejich atraktivita je výrazně nižší, občas některá z nich nabídne příjemné překvapení – třeba aktuální Humble Mozilla Bundle, který obsahuje sadu známých titulů hratelných díky asm.js přímo v browseru.

Datadisk pro Democracy 3 vás nechá zajít do politického extrému

Politická simulace Democracy 3 se v recenzi dostala přes padesát procent jen s obtížemi, ale určitě si našla publikum, které bude zajímat s názvem Extremism. Nové prvky, obsah a možnosti, které extremistický datadisk do původní hry přinese, představuje jednoduchý, ale účinný trailer.

Democracy 3 předvádí různé tváře reálné politiky

Láďa se v článku o Republic: The Revolution nepřiznaně rozčiloval nad tím, že na trhu nejsou pořádné politické simulace, které by politiku s veškerým hnusným vyjednáváním, dopadem na společnost a dalšími nuancemi zpracovávaly v plné šíři. V článku padla i zmínka o Democracy 2, hře od týmu Positech, což vlastně není tým, ale jednomužná vývojářská jednotka složená z indie veterána Cliffa Harrise (je to nezávislák už od roku 1997!). Láďa v článku dokonce zmínil, že v přípravě je pokračování Democracy 2, což vlastně nebyla pravda. Democracy 3 není ve vývoji, protože hra už vyšla a je dostupná na Steamu a GoG.com.
Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
5. listopadu 2013
Recenze