DMC - Devil May Cry

DMC - Devil May Cry

Články

Definitivní edice Devil May Cry vychází a zve k návštěvě pekla v 60fps

Restart značky Devil May Cry z produkce Ninja Theory se sice povedl (viz recenzi), ale komerčně hra nedosáhla na vytyčené mety. Capcom ale zkouší štěstí znovu, tentokrát však na konzolích PS4 a Xbox One, kde vychází DmC Devil May Cry: Definitive Edition. A obrázek o tom, co vlastně remaster DMC nabízí, si můžete udělat z následujícího traileru.

Taktikou tvůrců Hellblade je přemýšlet (a vypadat) jinak, než ostatní

Anglický tým Ninja Theory patří mezi nejzajímavější vývojářské firmy posledních let. Hry jako Heavenly Sword, Enslaved nebo DmC: Devil May Cry přitom, vedle jiných předností, vynikají hlavně osobitým grafickým stylem, za kterým stojí art director Alessandro Taini. Právě on se na GDC 2015 pustil do vysvětlování svého přístupu k tvorbě herní grafiky a k vytváření konceptů světů, do nichž jsou hry Ninja Theory zasazeny.

Akční trailer ukazuje next-gen verzi Devil May Cry v 60fps

DmC Devil May Cry přinesla před dvěma roky nečekaně povedený restart série a Danteho v neznámé roli rebela. Moderní doba však přeje celé řadě HD remaků starších titulů, které míří na nové konzole (protože nových her je stále spíš málo) a výjimkou samozřejmě není ani DmC Devil May Cry: Definitive Edition. Kromě vylepšené grafické stránky hry nabídne definitivní edice veškeré dosavadní DLC i rozšíření a řadu dalších novinek. Capcom se skrze "next-gen" edici pokouší nahnat vyšší prodejní čísla, kterými se poslední přírůstek známé série prozatím moc chlubit nemůže - odhadem se prodalo něco málo přes milion kopií hry, což není propadák, ale ani pronikavý úspěch.

Definitivní edice Devil May Cry vyjde příští rok na PS4 a Xbox One, stejně jako Devil May Cry 4

DMC - Devil May Cry jsme zařadili mezi desítku nejlepších her za rok 2013 a hře od Ninja Theory jsme dokonce přisoudili titul "nejlepší hry, kterou nikdo nehrál". Jinak řečeno, Aleš za hru loboval tak mocně, že jsme nakonec podlehli, i když dobrovolně, protože DMC - Devil May Cry je skvělá bojovka v každém ohledu. A že se prodejní čísla hry na PC, PS3 a X360 nepohybovala v rozmezí, která by znamenala velký úspěch (1,14 milionů odhadovaných kusů celosvětově asi nestačilo)? Nevadí, řekli si v Capcomu, zkusíme štěstí znovu, ale tentokrát na nových konzolích, protože nabídka zajímavých her není zas tak široká. Výsledkem této "progresivní" úvahy japonských pohlavárů je DMC - Devil May Cry : Definitive Edition, která pro PS4 a Xbox One vyjde v polovině března příštího roku.

Best of 2013: Hra roku

Každoroční chvíle lásky a přátelství na Games.cz končí. V tomto článku vyhlásíme 10 nejlepších her roku 2013 podle redakce Games.cz a seznámíme vás i s tím, který z titulů jsme nakonec po mnoha a mnoha hádkách vybrali na pomyslný trůn. Za pár dnů necháme hlasovat i vás, ale teď ještě naposledy vybíráme my. Ze všech kategorií, žánrů, stylů a typů jsme nakonec určili deset her, za kterými stojíme všichni, bez výjimek a jakýchkoliv výmluv. Tak pojďme na to.

Bleskovky

  • 27. 8. 2018 - Capcom by se chtěl vrhnout s týmem Ninja Theory na vývoj pokračování DmC: Devil May Cry.

  • 14. 10. 2015 - Nový Humble Bundle se specializuje na Capcom a nabízí od jednoho dolaru Lost Planet 3, Resident Evil: Revelations 2 a Bionic Commando: Rearmed. Pokud zaplatíte přes 8,39$, získáte navíc Resident Evil: Revelations, DmC: Devil May Cry a Resident Evil 5.

  • 12. 12. 2014 - Ninja Theory (DmC) naznačuje, že v pondělí oznámí novou hru.

  • 14. 7. 2014 - Spekulace: Chystá se PS4 a Xbox One port titulu DmC: Devily May Cry.

Hodnocení
GAMES.cz
9/10
Datum recenze:
28. ledna 2013
Recenze