FIFA 19
Věková dostupnost

FIFA 19

Články

Herní průmysl vloni vydělal 2,7 bilionu korun

Pokud máte rádi statistiky a zajímá vás, jaké peníze se točí v herním odvětví, pak je tento článek určený právě vám. Statistická společnost SuperData spadající pod monitorovací společnost Nielsen vypracovala přehled příjmů nejvýdělečnějších digitálních her za rok 2019. Data pocházejí z největších firem jako Activision Blizzard, Ubisoft, Tencent, Wargaming, Google, PayPal, nebo třeba Visa.

Mikrotransakce z Ultimate Teamu vydělávají víc než samotná FIFA

Když nevíte, jak na hře vydělat absurdní množství peněz, umístěte do ní „mechaniky překvapení“. Možná vás ale překvapí, jak výdělečné tyhle mechaniky ve skutečnosti jsou. Příjmy ze sportovních mikrotransakcí totiž za poslední fiskální rok tvořily více než čtvrtinu příjmů celé společnosti Electronic Arts. A to i navzdory zákazům a kritice v posledních letech.

FIFA 19 odstranila ze hry zesnulého fotbalistu Emiliana Salu

Celý fotbalový svět nedávno šokovala zpráva o tragické smrti argentinského útočníka Emiliana Saly. Ten se letěl připojit ke svým novým spoluhráčům z týmu Cardiff City FC, když se malé letadlo s ním a s pilotem na palubě zřítilo do Lamanšského průlivu. Na celou situaci teď reaguje FIFA 19, která Salu odstranila ze singleplayeru a zmrazila cenu jeho předražené kartičky v online módu Ultimate Team.

Best of 2018: Vyhlášení čtenářské hry roku

A jsme ve finále! Když pomineme spíš osobnější zhodnocení uplynulého roku od členů redakce, které bude už vycházet v mnohem volnějším stylu, vyhlašování toho nej za rok 2018 je u konce. Skončilo totiž i vaše hlasování a s ním jsme se dozvěděli, co se vám, čtenářům, loni líbilo nejvíc. A popravdě nás občas překvapilo, jak těsně na tom některé kategorie byly. Takže vzhůru k výsledkům.

FIFA 19 v Belgii přestává prodávat loot boxy za skutečné peníze

Když jsme se naposledy věnovali nepěknému konfliktu mezi belgickou herní komisí a megaúspěšnou herní sérií FIFA, EA trvala na tom, že její fotbal nedělá nic špatného a že se úplně klidně bude soudit. Její odbojnost ale za ten čtvrtrok úspěšně vyprchala. Prodávání FIFA Points, tedy virtuální měny za skutečné peníze, v Belgii co nevidět skončí.

Bleskovky

  • 24. 7. 2019 - Loot boxy ani balíčky s kartičkami ve Fifě nejsou podle britského práva považovány za gambling.

  • 12. 9. 2018 - EA zveřejnila seznam oficiálně licencovaných stadionů pro Fifu 19.

  • 7. 9. 2018 - 13. září můžete vyzkoušet demo FIFA 19 na PC, PS4 a Xbox One.

  • 22. 8. 2018 - Video: Trailer ke hře FIFA 19 zaměřený na mód "Cesta: Šampioni".

  • 11. 7. 2018 - Přestup Cristiana Ronalda z Realu Madrid do Juventusu určitě neudělal radost EA, která ho plánovala s bílým dresem umístit na obal a ostatní marketingové materiály hry FIFA 19.

  • 12. 6. 2018 - Mezi dalšími hrami, které míří na Switch je např. FIFA 19, Wasteland 2 a SNK Heroines.

Hodnocení
GAMES.cz
9/10
Hodnocení čtenářů:
60/100
Datum recenze:
5. října 2018
Recenze