Obsidian chystají do Armored Warfare zlepšení AI, nové mapy a MP3

Tanková online akce Armored Warfare má do své finální verze pořád ještě daleko, ale to pro nás znamená jediné: na hře se stále usilovně pracuje. Jeden update střídá druhý a hra vývojářům i nám vzkvétá pod rukama každým dnem. Vývojáři ze známého studia Obsidian si nedávno udělali čas a odpověděli na několik palčivých otázek od fanoušků, především co se týče chystaného obsahu. A že ho není málo.

Jednou z výhod, nebo spíše funkcí Armored Warfare oproti populárnějšímu World of Tanks, jsou PvE mise. V Armored Warfare nemusíte bojovat jen a pouze proti jiným hráčům, můžete se s ostatními hráči naopak spojit a společně se vydat bojovat proti počítačem řízeným tankům.

4b316016-9524-4435-9d9d-0302f2b70270

Tyto tzv. PvE mise budou mít ve svých posledních fázích nové speciální mise, do kterých se musí zapojit celá jednotka všech pěti tanků. Podle vývojářů mají být skutečně velmi obtížné a pokud nemáte spolupracující tým, budete to mít těžké - což je dobře, protože tyto mise mají cílit na pokročilé a zkušené hráče.

Podobně zkušení a pokročilí hráči by jistě rádi uvítali i větší podporu pro esporty, ale v té fázi hra zatím není. Obsidian řekl, že budou esporty v Armored Warfare rádi podporovat, ale nejdříve se musí dodělat samotná hra. Teprve poté se mohou vývojáři soustředit na funkce určené pro profesionální hráče, turnaje a esporty vůbec.

S tím trochu souvisí i další bod a to větší variabilita v uživatelském rozhraní. Té se hráči také dočkají, jen to nebude hned. Vývojáři pracující na uživatelském rozhraní v současné době upravují a vylepšují to v garáži - to na bojišti přijde na řadu až poté. Nicméně až se k tomu tvůrci dostanou, můžeme se těšit na různé zaměřovače, možnost změny barev apod.

Svých úprav se v Armored Warfare dočká také umělá inteligence a to tak, aby lépe reagovala na chování hráčů. Upraví se i mapy, ostatně u nich úpravy a drobné ladění asi nikdy jen tak neskončí. Ladění map můžeme rozdělit do dvou kategorií: technické, kdy se upravuje mapa tak, aby fungovala co nejlépe na co nejširším spektru hardwaru. A pak tu máme ladění týkající se balancu, kdy je cílem stav, ve kterém jsou výhry obou týmů 50:50. V této fázi hra zatím ještě pořád není, ale postupně se k ní propracovává.

Co se map týče, chystají se velké mapy o rozměrech 1,4 km x 1,4 km, ale větší zatím ne. Vývojáři nicméně nevylučují, že v budoucnu do hry přidají i ještě větší mapy, pokud si to hráči vyžádají. Mapy ale nejsou to jediné o co si hráči řekli - mezi častými požadavky jsou také nové módy do PvP a i těch se dočkáme. Nejdříve se prý musí vymyslet jaké budou v nových módech odměny a teprve potom dojde na implementaci, ladění a testování.

A nakonec už jen drobnost: vestavěný MP3 přehrávač s možností pouštět si během hraní Armored Warfare vlastní písničky. I tohle do hry přibude, vývojářům se nápad líbí. Problém je jen jeden - nejdřív musí dodělat samotnou hru a všechny její klíčové prvky. Teprve potom se mohou pustit do podobných nedůležitých drobností jako je MP3 přehrávač.

4b316016-9524-4435-9d9d-0302f2b70270

Poslední komentáře

celkem 0