Obsidian rozšířili Armored Warfare o tři nové mapy a systém replayů

Tanková online akce Armored Warfare běží a studio Obsidian Entertainment přidalo do hry novou mapu pro PvP, dvě nové mise pro PvE a přepracovalo systém penetrace pro lehké tanky a destroyery. Došlo konečně také na implementaci systému replayů, možnost sdílet obrázky na sociální sítě a také na uvedení novinky Field Rebuild Kit. Do toho musíme samozřejmě započítat také hromadu oprav, úprav, balancu a vůbec ladění herního klienta.

Highwall

Zbrusu novou mapou je Highwall, zasazená do povrchového dolu s právě probíhající těžbou. V dole se těží uran, zlato a mangan a celá oblast je tak díky industriálnímu boomu nesmírně lákavá pro různé armády a ozbrojené skupiny. A do jedné z nich patříte i vy.

4b316016-9524-4435-9d9d-0302f2b70270

Herní plocha Highwall se rozprostírá na 1200 metrech čtverečních a najdete na ní spoustu menších i větších cest na různých výškových úrovních. Tím pádem se automaticky nabízí potyčky na blízkou i poměrně velkou vzdálenost. Spousty cest se navíc v určitém bodě protínají a tak není nouze ani možnost přepadnout nepřítele ze strany.

PvE mise

Armored Warfare se od své konkurence odlišuje v několika bodech a vedle očividného rozdílu v období jde také o vcelku příjemné PvE mise. V nich se nepostavíte lidským nepřátelům, ale právě společně s nimi se vydáte proti umělé inteligenci. PvE mise se u hráčů dočkaly pozitivního přijetí a vývojáři tak připravili další dvě: Albatross a Cerberus.

V misi Albatross se vydáte na zrádnou cestu vysoko do hor. Nahoře je totiž přistávací plocha, která v tomto případě slouží jako jediné vhodné místo pro zásobování široko daleko. Vaším úkolem je zastavit přijíždějící nepřátele, převzít nad lokací kontrolu a ovládnout tak přistávací plochu dřív, než se to podaří nepříteli.

V misi Cerberus pro změnu dojde k zastavení a přepadení vlaku převážejícího důležitou muniční zásilku. Je na vás abyste tuhle invazi zastavili a udělali všechno proto, aby munice nepadla do nesprávných rukou.

Replaye

Vývojáři do hry konečně implementovali podporu pro nahrávání videí tak, aby z nich mohly být plnohodnotné replaye. Na ty se můžete po skončení zápasu podívat a analyzovat tak svůj výkon, zjistit své slabé stránky a vzít si z nich poučení do příště. Videa můžete pauzovat, zpomalovat, zrychlovat, měnit úhel kamery apod.

screenshot0359

Nicméně je potřeba dodat, že replaye jsou vázané na konkrétní patche. Vývojáři tak nemohou zaručit, že vám bude po vydání nového patche starý replay fungovat. Byl totiž nahrán na „staré verzi hry“ s pravidly, která už mohl nový patch změnit. Zatím jde ale pouze o dočasné řešení a tak je možné, že na replayích vývojáři ještě zapracují a následné patchování hry na ně nebude mít vliv.

Field Rebuild Kit

Novinka Field Rebuild Kit potěší všechny, kteří mají na bojišti smůlu. FRK vás totiž vrátí zpátky do hry. Jde o předmět na jedno použití, díky němuž se můžete během zápasu po smrti oživit. Jestliže máte ve chvíli úmrtí FRK u sebe, dostanete 30 vteřinové okno, kdy ho lze použít. Pokud tak učiníte, objevíte se na mapě znovu, na jednom z vámi vybraných oživovacích míst.

Po oživení budete mít 60 procent života i nábojů a jste nesmrtelní buď po dobu maximálně 15 vteřin, nebo dokud v rámci oněch 15 vteřin nevystřelíte. Field Rebuild Kit můžete aktivovat i když jste naživu. Pak se automaticky vyléčíte na 100 procent života a obnoví se vám také část vystřílené munice.

4b316016-9524-4435-9d9d-0302f2b70270

Patch 0.14 toho do Armored Warfare přináší samozřejmě mnohem víc a kompletní seznam změn najdete zde. Hra je dostupná zdarma, takže pokud jste ještě novinku od Obsidian Entertainment nevyzkoušeli, můžete se bezplatně zaregistrovat a začít hrát.

Poslední komentáře

celkem 0