Wargaming oznamuje novou F2P MMO střílečku na enginu od Amazonu

Wargaming s radostí oznamuje zahájení spolupráce s ukrajinskými vývojáři Frag Lab na zcela nové next-gen free-to-play akční hře, při jejímž vývoji budou použity desítky nástrojů Amazon Web Services (AWS), Amazon GameLift pro serverový hosting a herní engine Amazon Lumberyard.

Kyjevské studio Frag Lab není rozhodně žádným nováčkem na herné scéně. Tamní vývojáři pracovali například na Warface, Battlefield 2, nebo franšíze Crysis.

„Když nás z Frag Lab oslovili se svou vizí toho, na čem chtějí pracovat, cítili jsme, že to dokonale odpovídá našim základním hodnotám,“ říká produktový ředitel Wargamingu Shahzad Khan. “„Věděli jsme, že spojením jejich zkušeností s vývojem úspěšné střílečky a našimi bezkonkurenčními znalostmi v oblasti free-to-play žánru, můžeme naši společnou vizi přivést k životu.”

„Mít Wargaming jako partnera pro vydání hry pro nás bylo jasnou volbou, mají velké zkušenosti s celosvětově úspěšnými hrami, “říká Maxim Dembik, generální ředitel Frag Lab. „Na tomto ambiciózním projektu jsme začali pracovat od nuly  a nepřišli jsme s ničím jiným než našimi společnými znalostmi. To nám umožnilo vybrat si jakoukoliv technologii, kterou jsme chtěli. Vždy se snažíme přijmout nové technologie a jsme rádi, že jsme udělali: A Amazon Lumberyard je ideální pro naši vizi. “

Amazon Game Tech poskytuje vývojářům vše, co potřebují k vytvoření úžasných her tím, že jim nabídne všechna řešení napříč celým Amazonem. Wargaming a Frag Lab používají Amazon GameLift pro celou řadu činností jako je provoz multiplayerových serverů, či téměř tucet AWS produktů jako je Amazon Route 53, Simple Storage Service (S3) a Elastic Container Service pro Kubernetes (EKS). Vlastní hra je pak tvořena v engine Amazon Lumberyard.

„Amazon je posedlý pomáháním vývojářům her, aby byli úspěšní ve všech fázích vývoje. Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat se společnostmi Wargaming a Frag Lab, protože tento projekt tvoří globálně,“ řekl Brian Taptich, viceprezident společnosti Amazon Game Tech. „Wargaming a Frag Lab jsou známé pro svoje vysoce kvalitní hry pro více hráčů,  které jsou šíleně zábavné, a nemůžeme se dočkat, až uvidíme, co vytvoří pomocí technologie Amazon Game Tech.“

Veřejné oznámení, které bude obsahvat vice detail o chystané novince, je plánováno ještě v letošním roce.

Tagy: inzerce

Zdroj: komerční sdělení / PR

Poslední komentáře

celkem 0