Future Factory

Future Factory

Články

Na Windows Phone vychází roguelike Future Factory podle Čapkova R.U.R.

O sympatické roguelike akční střílečce Future Factory od česko-slovenských Fun 2 Robots jsme vás informovali jak při jejím oznámení, tak i při vstupu na Startovač. Hra tam uspěla a nyní už vychází, i když zatím jde o tzv. soft launch, takže tvůrci budou hru dále upravovat a updatovat. Aktuálně také hra vychází pouze na platformu Windows Phone, ale v plánu jsou i verze pro Android, iOS a PC. Pokud ale vlastníte telefon s operačním systémem Windows, můžete se do světa inspirovaného Čapkovým R.U.R. okamžitě vrhnout, abyste v první aréně dostali pořádně na frak.

Tvůrci Čapkem inspirované akce Future Factory chtějí hru odladit s pomocí komunity

„Halo vy lidé,“ vyzývá banda robotů, kterým se do Továrny vloudil člověk, abychom ho vysvobodili, nebo se možná nedožije dalšího procedurálně generovaného patra. Na záchranou misi do továrny je ale nutné vybrat nějaké peníze, což je úkolem veřejné sbírky na Startovači. Akční hru Future Factory s nádechem Čapkova geniálního díla R.U.R. od studia Fun2Robots jsme vám představili na začátku roku a do hloubi hry se pak společně s šéfem studia Vláďou Geršlem vydali o pár měsíců později v Tea Clubu. Do třetice všeho dobrého se k Future Factory vracíme, abychom upozornili na probíhající kampaň na Startovači, jejímž cílem je vybrat finance na doladění hry.

Tea Club #5: S Vláďou Geršlem o Future Factory

Život vývojáře? To jsou jen samé večírky, přátelské dýchánky, zábava a hrozně moc práce. Návod na jeho zvládnutí je jednoduchý: nespat. Vláďa Geršl ze studia Fun 2 Robots o tom ví své. Už přes patnáct let vyvíjí hry a jeho zkušenosti začínají u týmů jako Rake in Grass a pokračují přes západní studia až do slovenského Cauldronu. Během celé té doby načerpal dostatek znalostí, aby na Slovensku založil vlastní studio a naplánoval hru, která se snad bude líbit všem příznivcům taktických akcí a literatury. Že to nejde dohromady? Future Factory obsahuje svižnou akci a příběh inspirovaný Čapkovým dramatem R.U.R.

Future Factory je československá rogue-like hra s roboty

Pokud se nějaká hra odvolává na Karla Čapka a jeho R.U.R., je třeba zbystřit. Tím spíše, když jde o produkt československého týmu Fun2Robots, kde najdete herní profíky jako je Vladimír Grešl a Lukáš Labaj, kteří nabrali nemalé zkušenosti třeba v Cauldronu. Nyní je najdete ve výše zmíněném nezávislém studiu Fun2Robots, které momentálně pracuje na zajímavě vypadajícím titulu.