Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary

Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary

Články

Mobilní verze loňského remaku Gabriel Knight je zdarma ke stažení na Android a iOS

Jak vývojáři už dávno anoncovali, tak nyní udělali - remake klasické adventury dnes vyšel na mobilních platformách. Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition si můžete stáhnout na Google Play pro Android a na AppStore pro iOS a pustit se do staré adventury v moderním kabátku i na cestách.

Adventurní speciál #8: úspěch Gabriel Knight remaku rozhodne o vývoji Gabriel Knight 4

Do kickstarterovské mánie v roce 2012 naskočila i Jane Jensenová, dlouholetá scénáristka a designérka Sierry, známá především díky sérii Gabriel Knight. Za vybraných necelých 450 tisíc dolarů se pustila do vývoje dvou adventur, které dokončila v letošním roce. Obě hry jsou relativně čerstvé, Moebius vyšel v dubnu a remake Gabriel Knight: Sins of Fathers sotva před měsícem. Technologickým partnerem Jane byl v obou případech tým Phoenix Online, tvůrci kvalitní adventurní série Cognition: An Erica Reed Thriller. A právě s šéfem Phoenix Online Cesarem Bittarem jsme na konci léta během Gamescomu pořídili následující rozhovor.

Fight Club #202 HD: WING-WING

Na začátku 202. Fight Clubu jsme vzpomínali na nedávnou akci, během které jsme se osobně sešli s těmi nejvěrnějšími čtenáři Games.cz a natočili jsme s nimi i velký čtenářský speciál, jehož záznam vydáme později. Hned poté jsme se pustili do obvyklé agendy našich podcastů, tedy do diskuse o aktuálních novinkách ze světa videoher. Řeč byla například o Lords of the Fallen, zařazení her od LucasArts na GoG.com, o příchodu Valkyrie Chronicles na PC a Lukáš s Petrem se pohádali (velmi civilizovaně) o remaku Gabriel Knighta.

Fight Club #195 HD: O skřetech a slevách

Po týdnu jsme v klubovně serveru Games.cz znovu rozsvítili světla, zapnuli mikrofony, spustili kameru a začali streamovat další dějství našeho podcastového divadla jménem Fight Club. Stalo se tak uprostřed uzávěrky nového Levelu, takže v servisním okénku přišla řada na nové číslo, ale u jeho propagace nezůstalo. Baviili jsme se totiž o údajných choutkách Microsoftu směřujících ke studio Mojang (tvůrci Minecraftu), o remaku naší oblíbené adventury Gabriel Knight a také o jednom novém průzkumu, který proběhl mezi americkými PC hráči, a týká se slev na digitálních distribucích.

Remake adventury Gabriel Knight vyjde v půlce října a demo ukázalo, že se není čeho bát

Dvacet let od vydání prvního dílu v sérii Gabriel Knight sice uběhlo už minulý rok v prosinci, ale nikde není psáno, že se oslava výročí nemůže konat až letos v polovině října. Ve středu 15. října totiž vyjde pro PC a Mac Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition, která mírně promíchaný a rozšířený obsah původní hry předhodí hráčům v nové podobě, což zahrnuje grafiku, dabing, hudbu a například interface. Nový nebo třeskutě originální zážitek ale od hry nečekejte. Pro pamětníky jde o exkurzi do historie, zatímco původní hry neznalý člověk může čekat standardní adventuru s výbornou zápletkou a klasickou (zábavnou!) hratelností.
Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
28. října 2014
Recenze